iOS 16 добавя много новости и интерфейс на български

Късно вчера Apple представи най-новата версия на iOS 16, като от компанията най-накрая добавят локализация на целия интерфейс на български. Разбира се има много съществени промени и добавки, включително и визията при заключен екран.

Независимо дали използвате снимка, статичен или динамичен тапет, ще е възможно персонализиране на начина, по който изглеждат датата и часа. Всеки елемент може да бъде променян с различни шрифтове, цветове и уиджети. Ще можете да избирате кой уиджет да се показва под датата и часа.

Известията на заключения екран са по-дискретни, като заемат долната част на екрана. Има и опция за използване на снимка на случаен принцип от предварително избрани или по зададени параметри. Focus също ще има интеграция за заключен екран.

Messages получава три големи обновления за редакция, отмяна и маркиране на разковор като прочетен. С клавиатурата ще има лесна смяна на режимите на въвеждане – писане и диктуване. Въведено е и автоматизирано разпознаване на емоджита, автоматична пунктуация и цялостна поддръжка за Siri.

Приложенията ще имат достъп до Wallet за да ви разпознават и споделят само необходимата информация. Apple Pay Later позволява разделянето на разходите при покупка на равни вноски за до шест седмици.

Apple показа и следващото поколение CarPlay, което се очаква в автомобили от края на следващата година. Решението има изцяло нов дизайн и ще работи на различни екрани, вкл
включително дисплея на водача. CarPlay ще може да показва и данни като скорост, RPM, гориво и температурни нива.

Финалната версия на iOS 16 ще е достъпна през септември.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *