Утре е премиерата на филмите победители от Huawei Smartphone Film Festival 2022

Наближава кулминацията на тазгодишното издание на Huawei Smartphone Film Festival за късометражни филми, заснети с Huawei P50 Pro. Мотото на изданието 2022, организирано от Cinelibri, е #OpenForMoreStories, а победителите в него ще се радват на своята премиера в рамките на специална официална церемония на 15 юни в кино „Люмиер“ от 19 часа.

Прожекцията и награждаването са отворени за всички, и не само са с „вход свободен“, а предлагат и още една награда – този път за публиката. Един от нея, на случаен принцип, ще спечели най-новия смарт часовник на Huawei – Huawei Watch GT 3 Pro Titanium Edition.

Ревю: Huawei Watch GT 3 Pro

Три късометражни филма, заснети с Huawei P50 Pro, ще бъдат наградени от журито, съставено от доказани български професионалисти във всички области на филмопроизводството, а именно сценаристката Нели Димитрова, режисьорът и продуцент Илиян Джевелеков, актрисата Теодора Духовникова, операторът Калоян Божилов и Нина Алтъпармакова в качеството й на режисьор на монтажа. Водещи критерии при класиране на филмите-победители са тяхната оригиналност, развитие на сценария и образите, въздействаща кинематография, последователност и цялостност на сюжета.

Награди

Освен опита от работата с журито по времe на превръщането на суровите идеи в завършена продукция, участниците ще преживеят емоцията да видят нейната премиера в един от култовите кино салони на София, заедно със своите екипи, приятели и широка публика от фенове на киното и технологиите. В официална церемония те ще получат смартфон Huawei P50 Pro – каквато е била кинo-камерата им за тези филми, почетни статуетки, грамоти, книги от издателство „Колибри“ и акредитации за осмото издание на Международния кино-литературен фестивал „Синелибри“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *