Задава се петото издание на Българският Гейминг Маратон

След четири издания, посветени на света на видео игрите, Българският Гейминг Маратон се завръща с ново пето издание на 19 юни и над 300 часа стрийминг. Петото издание на фестивала се организира от TDB Play в партньорство с Yettel.Bulgaria, Logitech G и благотворителното движение #гудгейм.

В тазгодишното юнско издание организаторите акцентират върху българските игри, предлагайки възможност на гейм студиа и разработчици на видео игри в България да се включват в Маратона и да представят своята работа на живо пред публика. От своя страна, участващите стриймъри във фестивала ще могат да изберат кое от включилите се студиа да поканят в своя стрийм и да представят на аудитория си. По този начин организаторите се надяват да послужат за мост между публиката, стриймърите и бизнеса, създавайки ново, интересно и актуално съдържание.

Събитието ще бъде излъчвано от личните канали на всеки от създателите на гейминг съдържание в различните платформи за стрийминг. Програмата ще бъде обявена на страницата на фестивала, като зрителите ще мога да избират съдържанието, което искат да гледат във всеки един момент.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *