Samsung разширява гамата монитори ViewFinity

Samsung представи монитора ViewFinity S8 (S80PB), който е насочен към потребители от креативната индустрия, като например създатели на съдържание, графични дизайнери и други. ViewFinity е съчетание от „View“ и „Infinity“ – новото име за гамата монитори с висока разделителна способност на Samsung.

ViewFinity S8 се предлага в размери 32” и 27” с UHD разделителна способност и широка цветова гама от до 98% от DCI-P3 и съответства на DisplayHDR 600 изискванията на Асоциацията за стандартизиране на видеоелектроника (VESA) за повече обхват, точност и нюанси. Използван е панел IPS.

Samsung ViewFinity S8 получи признанието „PANTONE Validated“ за дисплея като възпроизвежда автентично повече от 2000 цвята, както и новодобавените 110 нюанса на тона на кожата, които могат да бъдат намерени в PANTONE SkinTone Guide. Това е и първият сертифициран UL монитор без отблясъци, матовият дисплей в горната част на панела намалява отражението на светлината.

Samsung използва нов материал, направен от преработени пластмаси, извлечени от отпадъци, за да намали замърсяването и да сведе до минимум отпечатъка върху околната среда. Същевременно компанията използва повече рециклирана пластмаса за производството на своите продукти за дисплеи в сравнение с 2021 г. ViewFinity S8 е сертифициран за TCO за своя продуктов дизайн, базиран на специфични изисквания за социална отговорност и екосъобразни политики.

Потребителите могат да свържат монитора с един USB Type-C кабел, който позволява подаване на команди към дисплея, 10Gbps трансфер на данни, бърза интернет скорост чрез Ethernet връзка и бързо зареждане с мощност до 90W. ViewFinity S8 разполага и с сертификация от TÜV Rheinland за интелигентна грижа за очите, адаптивна картина за оптимизирано качество във всяка среда на гледане, режим Eye Saver и технология за образ без трептене.

Гамата ViewFinity включва модела S80PB и още девет продукта с QHD или по-висока резолюция – моделите от гамата за 2022 (S80PB, S61B) и моделите за 2021 (S95UA, S80UA, S80A, S70A, S65UA, S60UA, S60A).

ViewFinity S61B ще бъде наличен у нас през месец юли, а ViewFinity S8PB е може да бъде открит на пазара в България през август.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *