Western Digital започва производството на диск с капацитет 22TB

Western Digital обяви, че планира да премине към масово производство на новия си модел твърд диск с капацитет от 22TB, предназначен за хиперскалируеми облачни среди. Благодарение на технологии като OptiNAND, енергийно-подпомагания PMR (ePMR) запис, рамото с три степени на позициониране (TSA) и HelioSeal, компанията върви и към целта да предложи диск с капацитет 30+ TB.

Новата ePMR технология в комбинация със собствената разработка OptiNAND на Western Digital позволяват достигане на немислими доскоро нива на капацитета, производителността и издръжливостта. 22TB моделът Ultrastar DC HC570 с CMR технология използва OptiNAND, за да осигури рекордна плътност на данните от 2,2TB/плоча в HelioSeal платформа с 10 плочи.

Използва се и ArmorCache, функция за безопасно кеширане на данните при запис, която позволява на клиентите да получат бързодействието като при конфигурация write cache enable (WCE) в комбинация със защитата на режима write cache disable (WCD) дори в случай на непредвидено отпадане на захранването. За първи път в историята на твърдите дискове тази функция за защита при кеширане при запис предоставя едновременно производителност и надеждност без значение от избора на работен режим.

OptiNAND от своя страна осигурява значителен прираст в производителността, дори в WCD режим. Той се проявява в най-голяма степен при произволни записи с големи блокове и може да достигне над 40% (в сравнение с не-OptiNAND диск) при IOPS и скоростта на трансфер при 256 KB или по-големи блокове. Това увеличение е дори още по-голямо – от порядъка на 80% при обработка на заявки за запис на порции данни с размер 1MB.

22TB твърд диск Ultrastar DC HC570 се очаква да бъде в продажба през септември 2022 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *