Nikon излиза от пазара за SLR фотоапарати?

Nikon ще спре да произвежда SLR (single lens reflex) фотоапарати, сочат данни на Nikkei. Този тип устройства преди време бяха най-разпространените сред дигиталните фотоапарати, като краят им беше до голяма степен предизвестен с появата на безогледалните (mirrorless) модели, които предлагат по-високо качество и опция за използване на по-компактни устройства.

Nikon ше продължи да произвежда и продава актуалните си SLR модели, но ще се фокусира върху разработката само на нови безогледални попълнения, сочат данните на изданието. SLR апаратите на Nikon са изключително попълярни сред професионалните фотографи през изминалите над 60 години.

Миналия месец японците обявиха, че спират от производство два от най-достъпните си DSLR-и, D3500 и D5600, като заявиха, че ще се фокусират в средния и висок класове за професионалисти и хоби фотографи. Миналата година компанията е продала над 400 000 SLR фотоапарата.

Допълнително негативно влияние върху този тип продукти имат и смартфоните, които предлагат все по-добри възможности за снимане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *