LG Electronics покорява нови върхове в Q2

LG Electronics публикуваха рекордни финансови отчети за второ тримесечие (Q2) до момента. Ако считате, че имате déjà vu, не грешите. Компанията за пореден път обявява рекордни резултати, които се дължат на ръст в продажбите на домашни електроуреди в ключови за компанията региони, както и увеличението на бизнеса за части за автомобили.

Южнокорейският гигант обяви приходи на стойност 19.5 трилиона корейски вона за Q2 на тази година, което е с 15% спрямо година по-рано. Оперативната печалба за същия период обаче намалява с 12% до 792.2 милиона корейски вона. Основната причина за стопяването на печалбата са увеличените разходи за транспорт и логистика.

През първото полугодие, компанията успява да се се възползва от огромното си бизнес портфолио, разширявайки продажбите си от премиум към масови продукти и развивайки своите business-to-business звена като производството на автомобилни части.

Подразделенията

The LG Home Appliance & Air Solution Company са първото в историята на компанията подразделение, което достига приходи над 8 трилиона за едно тримесечие , отбелязвайки 8.07 трилиона корейски вона през второто тримесечие. Реалният ръст на приходите е 18% спрямо година по-рано, задвижван основно от по-силните продажби на премиум уреди и включването на нови категория в продуктовото портфолио, като хигиенни продукти, използващи пара, в ключовите региони на Северна и Латинска Америка.

The LG Home Entertainment Company достигат приходи от 3,46 трилиона корейски вона за Q2, но с оперативна загуба от 18,9 милиарда вона, отразявайки увеличените маркетингови инвестиции. През тази година, подразделението ще се фокусира върху върху ефективното управление на маркетинговите разходи и очаквания ръст на приходите във високия клас телевизори, особено в месеците преди световното по футбол.

The LG Business Solutions Company пък отчита приход от 1.54 трилиона корейски вона и оперативна печалба от 14.3 милиона. Ръстът в приходите е 19%, като компанията ще разчита на разширяване на продуктовото портфолио, което да осигури стабилен растеж.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *