Samsung очаква продажбите на сгъваеми смартфони да надминат тези на Galaxy S

Samsung е лидер при смартфоните със сгъваеми екрани, като това изглежда ще продължи да е така, поне в близко бъдеще. Усилията на южнокорейците в това отношение се отплащат, не и без помощта на отстраняване на основната конкуренция от Huawei чрез американските санкции. През миналата година Samsung е постигнала 10 милиона доставки на моделите в сериите Galaxy Z Fold и Flip.

Компанията обаче има дори по-големи цели, като очаква над 50% от доставените премиум устройства към 2025 г. да са именно сгъваеми смартфони. Това заявява ръководителят на мобилното подразделение Ро Тае по време на пресконференция след представянето на Galaxy Z Flip4 и Fold4.

Освен това сгъваемите смартфони ще се наложат като стандарт. За целта трябва да се постигнат по-големи продажби от тези на моделите от серията Galaxy S. за това може да помогне и намаляващият потребителски интерес към тази линия. Все пак основно предизвикателство ще остане цената, тъй като тя е доста по-висока за сгъваемите устройства.

Според прогноза на компанията за пазарни анализи Counterpoint Research, доставките ще достигнат до 16 милиона тази година и 26 милиона през 2023 г. Тази година доставките на Samsung ще са около 9 милиона броя за Z Fold4 и Flip4. За да се справи обаче със засилващата се конкуренция от китайските производители, компанията ще трябва да въведе значителни подобрения и да намали цените с бъдещите си серии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *