Актуални предизвикателства и технологичните им решения

Пандемията промени много неща, които имахме за даденост. И макар засега поне да изглежда, че няма да се върнем към най-сериозните ограничения, разбира се винаги има такава възможност. Една от големите промени беше нуждата за ограничаване на близките контакти, което имаше голямо въздействие в сферата на образованието, но и в работната среда, а и в много други аспекти.

На преподавателите се наложи да обучават отдалечено и да се свързват с учениците и студентите си виртуално. Първоначално всичко това беше голямо предизвикателство, но постепенно нещата донякъде се наместиха, особено с наличието на адекватно хардуерно оборудване. За хибридното и виртуално образование са необходими надежден хардуер, включително добра производителност, качествени микрофон и камера, за да може съдържанието да достигне до учениците по начина, по който учителите искат.

Хардуер за всеки и всякакви нужди

В това отношение имаме много добри наблюдения от продуктите на партньорите ни от Lenovo. Компанията има отлични предложения в тази насока в различните си серии лаптопи. Така например по-достъпната линия IdeaPad включва отлично съотношение между цена и продуктивност/функционалност. Тези устройства са идеални за учениците и студентите, които могат лесно да се оборудват с цялостно решение.

IdeaPad 5 14inch Gen 5 Intel

Разбира се има и по-премиум предложения. Сред попълненията тук са моделите Yoga 2-в-1, при които можете да разчитате на по-разчупени форми за представяне на информацията. Този тип преносими компютри са универсални заради екрана, който можете да обърнете до основата на лаптопа. Така той се превръща в голям таблет с възможност за сензорно управление. За въвеждане на текст винаги можете да разчитате на клавиатурата в режима на стандартен преносим компютър.

Презентирането на информация от екрана е още по-ефективно в режим палатка, като така повече хора могат да видят съдържанието. На фона на това тук има доста прилични мултимедийни възможности, а и параметри за висока продуктивност. Yoga линията включва и Silm серия с по-традиционен дизайн, но отличаващи се с тънка конструкция и изискана визия.

Продуктите Yoga могат да бъдат особено подходящи за тези от вас, които искат да получат премиум изживяване чрез комбинацията от качествени картина и звук. Освен това те са насочени и към създателите на съдържание, които използват социалните мрежи, за да споделят творбите си.

Легендарната серия ThinkPad пък е подходяща за професионалисти в различни направления, включително и преподаватели, като с тях може да се разчита и на значително повече възможности, особено с по-качествени камери и микрофони, за да може преподавателят да предаде урока както го е планирал.

ThinkPad X1 Carbon (G9)

Тук също има 2-в-1 модели, като традиционно устройствата предлагат по-голяма издръжливост, включително покривайки военните стандарти MIL-SPEC. Лаптопите ThinkPad имат изключително удобни клавиатури, издръжливи батерии за целодневна работа и също са с надежден хардуер за висока продуктивност. Работата определено е по-лесна с ThinkPad, за което мога да споделя и от личен опит. Вече от доста време използвам лаптоп от серията, който предлага висока надеждност и мога да разчитам на него в разнообразни ситуации от ежедневните предизвикателства. Тук са налични и най-добрите клавиатури сред преносимите компютри.

Прекарването на повече време вкъщи ни накара да разчитаме и на собствените си възможности в кухнята, когато не поръчвахме доставка на храна разбира се. Онлайн има множество източници на рецепти и клипове с детайлни ръководства за това как да постигнете максимално вкусни резултати.

За да ги гледаме може разбира се да разчитаме на смартфона, но това не е толкова удобно, заради малкия екран. При наличието на таблет като някой от моделите в серията Yoga Tab обаче всичко става по-лесно. Можете да окачите таблета чрез вградената стойка или пък да го поставите изправен в достъпно и лесно за гледане положение. И тъй като има много качествена мултимедийна система можете междувременно да слушате и любимите си парчета, които да ви вдъхновят за кулинарни подвизи.

Това обаче не е всичко. За много от нас времето прекарано вкъщи, освен с любимите хора, означава и нови и познати начини за мултимедийни забавления. За целта Lenovo предлага линията Legion, която включва мощни преносими компютри за гейминг. Тези лаптопи са с опции за процесори и видеокарти от най-висок клас, справящи се с всяко заглавие.

Към това има и екрани с висока честота на опресняване, клавиатури със светлинни ефекти и опции за бърза и надеждна свързаност. Звуковото оборудване също е на висота, като допълва визуалното усещане. Компанията предлага и ефективни охладителни системи, което е от голямо значение при този тип устройства.

С грижа за природата

Все по-голямо предизвикателство за ежедневието ни представлява и борбата с климатичните промени и ограничаване на негативното ни влияние върху околната среда. И докато всеки от нас може сам да предприеме мерки в това отношение чрез ограничаване на потреблението, разделно събиране на отпадъци и др., компаниите също трябва да изиграят голяма роля.

Lenovo е сред лидерите в това направление, като от тази година услугата за компенсиране на CO2 ще бъде включена като стандарт в новите лаптопи Lenovo Yoga от 7-мо поколение в Европа, Близкия изток и Африка. През 2020 г. Lenovo беше един от първите доставчици на персонални компютри, който предложи услуга за компенсиране на CO2 като решение за своите търговски клиенти, за да им помогне да постигнат собствените си екологични цели.

По-късно компанията разшири услугата в потребителското си портфолио. Този проект е само част от по-широката екологична, социална и управленска (ESG) стратегия на Lenovo. Амбицията на бранда е да се превърне в „net zero” компания до 2050 г.

Пълен набор от решения за днес и в бъдеще

Неслучайно Lenovo е най-големият производител на компютри в световен мащаб. Компанията има обширно портфолио от продукти, което покрива всички потребителски нужди – за работа, забавления и ежедневни дейности. Това включва линии като IdeaPad, Yoga, ThinkPad, Legion и др., всяка с отличителните си черти. Постоянно се добавят и разнообразни и практични иновации. Ефективността на решенията се доказа успешно и по време на пандемията. Те бяха използвани от учители, ученици и служители в различни компании, които заложиха на отдалечена работа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *