Ревю: realme Buds Air 3

Благодарение на все по-голямата достъпност, безжичните слушалки се превърнаха в един от онези елементи, които присъстват почти задължително в набора ни с аксесоари за телефона – за тяхната достъпност вече допринасят и новите realme Buds Air 3. Компанията, която се слави с изключително добро съотношение цена/качество на своите телефони, пусна на пазара третото поколение слушалки от серията Air, чието ревю ще представим днес.

Дизайн

Слушалките са с цилиндрично тяло, което стои извън ухото и е с удобен захват и ергономична част, която влиза в ухото. Цилиндричното тяло разполага с два отвора, които ефективно потискат шума от вятъра, така че когато активите шумопотискащата функция вече няма да чувате свистене в ушите, ако тичате или духа силен вятър.

От външната страна има сензорен бутон, с който можете да пуснете или да сложите на пауза музиката, да вдигнете или да затворите при обаждане. Сред допълнителните функционалности са и възможностите за превключване между две устройства и бързо превключване на “Game mode”, за който ще разкажем в следващите редове. Теглото на слушалките пък е 4.1 гр., което ги прави наистина леки и почти не се усещат.

Слушалките идват с кутия за зареждане, три размера силиконови накрайници, като на слушалките е поставен М размер. В кутията ще откриете още кабел и документация, на която има QR код с приложението, допринасящо за максимално ползване на функционлаността им. Realme buds Air 3 се предлагат в два цвята – бяло и металиково синьо. Слушалките са със ниво на защита от вода IPX5 – т.е. би следвало да устоят на инцидентно намокряне.

Основни характеристики:
• Размер на говорителя: 10 мм Dynamic Bass Boost driver
• Технология за свързване: Bluetooth 5.2
• Два микрофона на слушалка
• Шумопотискане: активно, по време на разговори, Awareness
• Цвят: “Starry blue”и “Galaxy White”

Кутийката за съхранение и зареждане на слушалките има USB Type-C Порт за зареждане разположен отдолу, дискретен бутон за свързване от дясната страна и диодна светлина, светеща в червено и бяло. Първоначалното свързване с телефона става като отворите кутийката и натиснете бутона за поне 3 секунди, след което светлинния индикатор ще започне да свети в бяло. За да се възползвате максимално от функциите на слушалките е най-добре да свалите приложението realme Link. През приложението можете да обновите системния софтуер, като най-актуалната версия за момента е 1.1.0.118.

Дори да не сте инсталирали приложението, докато са свързани слушалките, ще имате информация в реално време относно заряда на кейса и на слушалките.

Свързаността е чрез Bluetooth 5.2, което дава възможност за достигане на ниска латентност, т.е. няма да има забавяне между картината и звука. За допълнително подобряване и намаляване на латентността до 88 mS /по данни на производителя/, можете да включите “Game mode” функционалността. Честно казано, аз не открих разлика при игри и видео, тъй като бързината на предаване на звука към слушалките е наистина добра и не се забелязва разминаване между звука и картината.

Слушалките имат възможност и за едновременно свързване с две устройства и лесно превключване помежду им.

Благодарение на прекрасния бас, който ще ви накара да почувствате музиката, Realme Buds Air 3 се справят отлично за класа си по отношение на качеството на звука. Използваната технология от 10 mm LCP говорител намалява излишните вибрации и подобрява прецизността на възпроизвеждане на тоновете.

За да извлечете максимума от слушалките следва да направите 2 теста чрез приложението. Първоначално трябва да проверите дали сте поставили правилно слушалките и дали тапичките са правилния размер. Вторият тест, който следва да направите изследва слуховата чувствителност. В края на теста ще можете да слушате едновременно един и същи музикален откъс като превключвате на индивидуалния план, изготвен за вашия слух и стандартно приложимия. Разлика при мен имаше и определено звуковото изживяване се подобрява.

По отношение на шумопотискането, realme Buds Air 3 намаляват страничните шумове с до 42 dB. Разлика наистина има при шумопотискането, но отново е важно да сте с правилния размер тапички.

Звукът при разговор се отличава с отлични нива на силата и качеството. Не така обаче стоят нещата с микрофоните – въпреки двата вградени микрофона в realme Buds Air 3, събеседникът ви ще чува и странични шумове, както и глъхнене на моменти, което е обичайно за класа. В реална ситуация ми се налагаше да говоря малко по-високо, за да може отсрещната страна да ме чуе ясно.

Управление

Realme Buds Air 3 имат сензор за близост и автоматично активират плейлиста /стига такъв да е зареден/ при поставяне на слушалката в ухото и съотв. го деактивират при изваждането ѝ от ухото. В стеблото на слушалките пък са разположени  сензори, които засичат докосвания – оттам можете да контролирате част от функциите им, които за улеснение са посочени върху самото фолио, в което са опаковани.

Много полезна е възможността за персонална настройка на бутоните и тяхната функционалност – можете да управлявате пускане или спиране на плейбека, следваща/предходна песен, гласов асистент, контрол на опциите за шумопотискане, активиране на „game mode” или деактивиране на самия бутон.

Батерия

Realme Buds Air 3 издържат около 5 часа с едно зареждане при активирано шумопотискане и до общо 30 часа без активиран режим, благодарение на вградената батерия в кейса. Ако ги оставите да се зареждат за 10 мин. в кейса, ще си осигурите до 100 мин. при нормален режим (без шумопотискане). За цялото зареждане на кейса и слушалките ще са ви необходими малко над час и 40 мин. а самите слушалки се зареждат от кейса за около 1 час.

Заключение

Realme Buds Air са леки, издръжливи слушалки с много добро качество на звука за класа си. Дълбоките тонове са наситени и възможността за персонализиран план спрямо чувствителността на слуха подобрява допълнително възпроизвежданите тонове. Шумопотискането е добро за класа си, а издръжливостта на батериите е повече от приемлива. Слаба страна е силата на микрофона, но спрямо конкурентите си, моделът се справя адекватно и според очакванията. Цената на Realme Buds Air 3 е около 120 лева на свободна продажба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *