Apple iPhone 14 и 14 Plus идват с подобрена камера и сателитна свързаност

Apple представи новата си серия смартфони iPhone 14, като стандартните модели са два, 6.1-иночвият iPhone 14 и 6.7-инчовият iPhone 14 Plus, който замества mini версията от предходните две поколения. От компанията добавят, че Plus вариантът има най-издръжливата батерия за iPhone досега.

Моделът предлага до 26 часа видео плейбек при до 20 часа за стандартния модел. Двете попълнения използват миналогодишния чипсет Apple A15 Bionic, който обаче е с 5-ядрен графичен процесор, постигайки с 18% подобрение в това отношение.

iPhone 14 и 14 Plus залагат на 12-мегапикселови сензори в основната камера. Главният е с 1.9µm пиксели, спрямо 1.7µm в предходното поколение, и бленда f/1.5 спрямо f/1.6. така се прихваща с 49% повече светлина. В софтуерно отношение е добавен Photonic Engine, който е изграден на Deep Fusion. Така се подобрява драстично качеството на снимките при ниска околна светлина.

Новост е и Action Mode, който функционира като екшън камера, давайки по-добра стабилизация. Поддържа се и Dolby Vision HDR, като максималния запис на видео е до 4K@60fps. Селфи камерата отново е в прорез, но вече има автофокус и подобрена светлочувствителност.

Apple добавя сателитна опция за свързаност при спешни случаи, като така ще могат да бъдат изпращани текстови съобщения. Това ще отнема между 15 секунди и няколко минути в зависимост от метеорологичните условия. Услугата стартира през ноември в САЩ и Канада, като ще е безплатна за първите две години. Телефоните ще могат да засичат и наличието на катастрофа, като могат да изпращат автоматичен сигнал за помощ.

Компанията залага все повече на технологията eSIM като в САЩ устройствата вече ще се продават без слот за SIM карта. Цените започват от 1000 евро за iPhone 14 и 1150 евро за iPhone 14 Plus.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *