Panasonic добавя компактен и лек обектив 18mm F1.8 (S-S18) за серията LUMIX S

Споделете публикацията:

Panasonic обяви, че разширява своята продуктова гама LUMIX S обективи с 18mm F1.8 (S-S18), нов супер-широкоъгълен обектив със 100° зрителен ъгъл. Това е петият високоскоростен F1.8 обектив от серията LUMIX S по системата L-Mount.

Центърът на тежестта на тези обективи е почти един и същи, така че когато фотоапаратът е закрепен на карданен механизъм например, обективите се сменят бързо и лесно, с минимално регулиране на баланса. Също така, благодарение на еднаквия диаметър на резбата за филтри, обективите могат да се използват с едни и същи 67 mm филтри.

Този 18mm обектив е подходящ за широк спектър от приложения, като пейзажна, астрономическа и архитектурна фотография. Неговото най-близко разстояние на фокусиране от 0.18m разширява възможностите му и за близки снимки.

Оптичната схема на обектива се състои от тринадесет елемента в дванадесет групи, включително три асферични лещи, три ED (Extra-Low Dispersion) лещи, една UED (Ultra Extra-Low Dispersion) леща и една UHR (Ultra High Refractive Index) леща.

Обективът работи гладко и безшумно с високоскоростната, високопрецизна контрастна система за автофокус на фотоапарата при управление от сензора с максимална скорост 240 кадъра в секунда. Обективът е оборудван с механизъм, който при видеозапис потиска т.нар. фокусно дишане – характерен проблем в сменяемите обективи, предназначени за статични снимки. Заедно с микро-стъпковия контрол на блендата за плавна промяна на експонацията, обективът дава възможност за запис на видео с професионално качество.

Със своите компактни размери и ниско тегло от само 340 грама, обективът се отличава с висока мобилност, което го прави много подходящ за LUMIX S5. Здравата конструкция, устойчива на прах и водни пръски, осигурява възможност за употреба на обектива в тежки условия и при ниски температури – дори до минус 10 градуса. LUMIX S-S18 е продукт, категоризиран за програмата LUMIX PRO.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.