Logiscool въвежда курс Изкуствен Интелект и други нови обучения

Споделете публикацията:

Веригата школи по програмиране и творчески дейности Logiscool обяви старта на редица нови технологични обучения през започващата нова учебна година. Сред тях са курсът Изкуствен Интелект и Наука за Данните (Artificial Intelligence and Data Science), който за първи път ще запознае школниците с тази вълнуваща тема, Дигитален Интро курс за въвеждане на най-малките деца в света на технологиите, курсове за ученици от втори, трети и четвърти клас и пълноценно обучение по програмиране за най-големите.

Новият курс Изкуствен Интелект и Наука за Данните (Artificial Intelligence and Data Science) започва през септември, а първата фаза ще предложи на учениците модула „Основи на Изкуствения Интелект и Науката за Данни (403)“. Във втората фаза, през 2023г., ще се разглежда модулът „Изкуствения Интелект и Науката за Данни в Python (434)“, насочен към ученици завършили курсовете на Logiscool по езика за програмиране Python или взели изпита PCEP на международния Python Институт.

Дигиталният Интро курс за най-малките е съобразен с техните специфични нужди и научава школниците как работят компютрите и как да използват периферните устройства като професионалисти. Запознава ги също с правилата за писане с 10 пръста, както и с изключително важната тема за сигурността в интернет. Децата се учат да решават творчески задачи, да играят логически игри, като по този начин курсът полага основите на алгоритмичното мислене.

Курсът Откриване на Дигиталното е насочен към децата от втори до пети клас. Той обхваща основите на алгоритмичното мислене и програмирането, създаването на дигитално съдържание, както и използването на интернет и безопасността в него. Той запознава децата с компютърния хардуер, с различните дигитални устройства и дори с роботиката, а школниците ще могат да вървят с радост по пътя към дигиталната грамотност, усвоявайки основни умения по един забавен и игровизиран начин.

За най-големите ученици Logiscool предлага пълноценно обучение по програмиране, като им предоставя сертификат за владеене на програмния език Python, признат в целия свят от водещи технологични компании.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.