Премиера на сериите Huawei nova 10 и Mate 50 в България плюс нова сервизна програма

Споделете публикацията:

20 септември 2022 бе датата на официалната премиера на серията Huawei nova 10 у нас – с кампания за предварителни поръчки в комплект с безжичните слушалки Huawei FreeBuds Pro 2. Кулминация на премиерата на модела у нас бе първото показване на рекламния клип с участието на Ивет Лалова, който публиката ще може да види по телевизията и в социалните мрежи през октомври.

На събитието бе обявена още една екстра в предлагането на серията Huawei nova 10 – включваща едноименния модел и неговата версия от по-висок клас – Huawei nova 10 Pro, която ще е налична за българския пазар от октомври – удължената гаранция.

За двата нови модела ще може да се закупи една допълнителна година гаранция, над стандартната за продукта, като по време на удължения гаранционен срок всички дефекти, резултат от различен от човешки фактор, ще могат да се отремонтират от официалния Център за обслужване на клиенти на Huawei на ул. „Леге“ N6 в София, с нулеви такси за диагностика, резервни части и труд.

Huawei Mate 50 Pro в България

На събитието бяха показани още новите безжични слушалки Huawei FreeBuds SE, а голямата изненада бе първото показване пред публика у нас на дългоочаквания нов представител на култовата серия Huawei Mate, която бележи 10 години от първия анонс на устройство с това име.

Генералният мениджър на Huawei Consumer Business Group за България и Северна Македония – Лиу Ганг – Скофилд, потвърди, че Huawei Mate 50 Pro – първият мобилен телефон с 10-степенна физически променлива бленда на основната камера, се очаква в България в началото на ноември, както и че за първи път у нас феновете ще имат възможност да закупят ексклузивната му версия с гръб от оранжева веган кожа и свръхиздържлив Kunlun дисплей.

AppGallery по света и у нас

Всички нови смартфони на Huawei идват със собствения магазин за приложения на Huawei –AppGallery. Платформата бележи изключително бързо разрастване през последните години, с над 580 милиона активни месечни потребители в света, 10% ръст на тези потребители извън Китай, и почти 6 милиона глобално регистрирани разработчици. Развитието на AppGallery e впечатляващо както по отношение на най-използваните и любими глобални приложения, така и на изключително важните за българските потребители приложения на опериращите на нашия пазар банки, други финансови услуги, мобилни оператори, таксиметрови услуги, шопинг и различен вид резервации, медии и други платформи за предаване на съдържание, игри и много други.

Специални гости на премиерата на новите смартфони на Huawei бяха Борислав Генов, член на борда на Unicredit Bulbank и директор ритейл банкиране, и Мария Вълева – изпълнителен директор и член на борда на iCard АД.

Работата на HMS (Huawei Mobile Services) екипа на Huawei България с UniCredit Bulbank стартира още през 2019 г. в посока на пълна HMS интеграция. Приложението BulBank Mobile става част от семейството на AppGallery през юли, 2022 г, с пълна функционалност и ново NFC решение за потребителите на Huawei, и само месец по-късно, през август 2022, бележи 33 000 сваляния през AppGallery.

Приложението iCard става част от AppGallery още през февруари 2020 г, а през юли същата година е завършена и пълната му HMS интеграция. През септември 2020 г. то става и първото в света приложение с интегриран HUAWEI SysIntegrity Api, което разпознава дали телефонът е бил обект на злонамерени действия от неоторизирани лица – например ако е откраднат и някой друг опитва да плати с парите на законния му собственик. През юни 2022 година iCard става рекламодател в платформата Huawei Ads и през септември 2022г. свалянията на дигиталния портфейл iCard от AppGallery вече наброяват 698 хиляди!

Предварителна поръчка до 2 октомври

До 2 октомври включително Huawei nova 10 Pro в комплект с Huawei FreeBuds Pro 2 може да се поръча на препоръчителна крайно клиентска цена 1249 лева или със съответния абонаментен план на мобилните оператори от А1, Yettel, Vivacom, Технополис, Зора и партньорската мрежа на дистрибутора Поликомп.

В същия период, Huawei nova 10 в комплект с Huawei FreeBuds Pro 2 може да се поръча на препоръчителна крайно клиентска цена 999 лева или със съответния абонаментен план за мобилните оператори от Yettel, Vivacom, Технополис, Зора и партньорската мрежа на дистрибутора Поликомп.

При предварителната поръчка може да изберете цвета на телефона – Starry Silver или Starry Black, a безжичните слушалки Huawei FreeBuds Pro 2 идват в цвят Silver Frost или според наличностите в търговеца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.