Новото обновление на Windows 11 е тук

Microsoft започна разпространението на най-новата си и значима актуализация на Windows 11 за 2022 година. С нея от компанията се фокусират върху иновациите в няколко области.

Осъществени са актуализации на менюто „Старт“, по-конкретно търсене, бързи настройки, подобрения на таблото с т.нар. „widgets“ (добавки) и други. Новите функции за улеснен достъп включват: „Надписи на живо за цялата система“ за автоматично генериране на субтитри към всички форми на аудио съдържание в Windows 11, гласово активиране (налично в тест версията), което позволява управлявлението на компютъра и създаването на текстове чрез глас, а също и „Разказвач“, който отразява речта по естествен начин.

Подобрения има още в „Оформлението“, нови „Фокусни сесии“ и функцията „Не ме безпокойте“, а също и оптимизации в производителността и батерията.

Актуализацията на Windows 11 за 2022 година включва и ефекти за Windows Studio за подобряване на видео и аудио разговорите, актуализации в изживяването в Microsoft Store, допълнителни функционалности за игри и други. Game Pass е вграден директно в Windows 11 чрез приложението Xbox, където играчите имат достъп до стотици компютърни игри от най-висок клас.

„Defender SmartScreen“ на Microsoft помага за установяването кога даден потребител въвежда своите идентификационни данни в злонамерено приложение и изпраща предупреждение. „Smart App Control“ блокира работата на ненадеждни или неоторизирани приложения, скриптови файлове и злонамерени макроси на Windows 11.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *