Sofia Game Night 2022 ще се проведе в осем града едновременно

Споделете публикацията:

Четвъртото издание на градския фестивал Sofia Game Night ще се проведе на 5 ноември в градовете София, Перник, Бургас, Пловдив, Русе, Враца, Велико Търново и Сливен. Фестивалът е посветено на игрите в цялото им многообразие и си поставя за цел да представи различните им аспекти – от тяхното разработване, през икономическата роля на гейминг индустрията, до крайния потребител и удоволствието от времето, прекарано в игра.

В рамките на Нощта на игрите над 40 локации в цяла България ще отворят врати, за да посрещнат публики от всички възрасти със специални събития, турнири по видео и настолни игри, детска програма, градски приключения, дискусии, партита и работилници.

Тази година основната програма на Софийската нощ на игрите ще бъде предшествана от поредица от събития, първото от които е на 13 октомври – онлайн дискусия между няколко организации, на която ще бъде обсъдено значението на компютърното образование още от най-ранна детска възраст. Последвана от представяне на настолните игри Terra Futura (19 октомври) – игра, намерила пътя към ефективно обучение в проблемите на околната среда и принципите на кръговата икономика, и играта-иновация в образованието по права на човека – Барабар на Сдружение “Възможности без граници”. И двете представяния ще са в клуба за настолни игри абордаж “Абордаж”, като поредицата ще завърши с кръгла маса по темата за настолните игри като обучителен и образователен инструмент .

Организаторите информират, че входът за повечето събития е свободен или на преференциални цени, но някои от тях изискват предварителна регистрация, поради ограничени места. За повече информация следете сайта на Нощта на игрите – www.sofiagamenight.com.

Градският фестивал Sofia Game Night се провежда с подкрепата на компания PokerStars и българското game dev студио Incineration productions.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *