Xplore TV от А1 работи отлично на телевизора ви и без приемник

Вече от доста време A1 предлага възможност на потребителите си да използват интерактивната телевизия на телекома, Xplore TV, самостоятелно и без приемник. Това е възможно чрез едноименото приложение за телевизори. То може да бъде инсталирано директно и без да се налага посещение от техници или допълнително окабеляване.

Към момента от предложението можете да се възползвате ако имате телевизори Samsung, модел след 2017 г. (вкл.); LG след 2020 г. (вкл.) или Hisense след 2021 г. с OS Vidaa. За да проверите дали вашият модел е съвместим, посетете съответната страница на телекома. Смарт телевизорите могат да използват както през Wi-Fi (ако поддържат това), така и жично с кабел, а приложението изцяло замества досегашните приемници, с които се предлага услугата. В случая няма значение дали потребителите използват интернет от А1, или от друг доставчик.

Какви са стъпките: Посещавате https://xploretvsmart.a1.bg/, правите регистрация, избирате план и логин данни и сте готови.

Плановете, ако заложите на безсрочен абонамент, са два, ТВ 170+ и 230+ при цени от съответно 23.99 и 48.99 лв. на месец. Наличен е и 15 дневен безплатен тест. При по-високият план разполагате с 60+ HD канала и добавки като MAXSPORT, HBO, CINEMAX, DIEMAXTRA и 7/8 TV.

При 2 годишен абонамент плановете са три с цени за най-достъпния (ТВ 100+) от 8 лв. за първите шест месеца и 15.99 лв. след това, до съответно 27.90 и 27.80 лв. на месец за най-високия (ТВ 200 MAX). Настоящите клиенти на телекома могат да добавят смарт телевизор и като допълнителен приемник към съществуваща услуга, като за целта дори не е необходимо да посещават магазин. Това може да се направи изцяло онлайн през приложението Моят А1.

Впечатления и възможности

В случая аз използвам телевизор на LG отпреди няколко години с webOS и безжична мрежова връзка. Нямах никакви проблеми с инсталирането на приложението, като дори на този по-стар модел то работи доста бързо и без осезаемо забавяне.

Интерфейсът на приложението е доста лесен за свикване и максимално опростен, за да можете да се възползвате от всички възможност. Разбира се управлението става с дистанционното на телевизора, което е улесняващо, тъй като няма да се налага да жонглирате с дистанционни, както е при отделния приемник.

Преминаването между каналите е със съответните бутони и можете да отскачате до конкретен канал с цифрите. Активни са и бутоните за пауза/пускане и превъртане. Звукът също се управлява от дистанционното, а тук разбира се можете да паузирате и връщате назад чрез интерактивни функции, като разполагате с архив от последните 7 дни за някои от каналите.

Така няма да се притеснявате, че сте изпуснали някоя серия или предаване, а освен това имате и опция за бързо търсене в архива, ако искате да гледате конкретен филм, предаване сериал или т.н. Освен това можете да запишете до 10 часа съдържание, което ще е налично в продължение на 30 дни.

Приложението дава и нагледен поглед към програмата на телевизионните канали, които са до над 230, доста голямо разнообразие. Еротичните канали са скрити зад избран от вас PIN код, което предпазва непълнолетните потребители от случайно преминаване към тях. Ако пък сте любители на радиото, има и радио канали.

За финал

Xplore TV за смарт телeвизори е интересно и функционално решение. То може да бъде използвано в комбинация с други услуги на телекома или изцяло самостоятелно, дори без срочен договор. При него не е необходим отделен приемник, както и монтаж/инсталация от техници. Дори не е необходимо да сте абонат за интернет услугата на А1. Все пак трябва да проверите дали телевизорът ви е сред съвместимите, както и е добре да имате стабилна мрежова връзка, според мен поне 50 мегабита в секунда (Mbps) скорост, за да нямате проблеми с останалите консуматори, като лаптопи и телефони.

Приложението работи бързо и има полезни функционалности. Най-голямото удобство е наличието на интерактивни функции с телевизионен архив за някои канали до седем дни. Има и опция за преглед на програмата, с което правите лесно планове. Няма как да пропусна и фактът, че използвате дистанционното на самия телевизор, а не и на допълнителен приемник.

Pavlin Lukanov [todaytech.eu]

4 thoughts on “Xplore TV от А1 работи отлично на телевизора ви и без приемник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *