Ревю: Panasonic EW-DC12 – технологична грижа за оралното здраве

Трябва да призная, че за първи път подготвям ревю на четка за зъби, но това разбира се е продукт, който е неизменна част от ежедневието ни. Естествено в случая става дума за електрически модел, който използва звукова вибрационна технология. Конкретният продукт е на японската компания Panasonic EW-DC12.

По отношение на дизайна няма кой знае какви изненади и драстични разлики с други такива устройства на пазара. Основата на модела (дръжката) е цилиндрична и с удобна за захващане дебелина, като в горната ѝ част има лек бронзов акцент, а над него е механизмът за добавяне на сменяемата четката накрайник.

Наличен е един бутон, който се използва за включване и преминаване през различните режими. Самите режими се обозначават чрез светлинна индикация, като такива има още за нисък заряд на батерията и за зареждане. Интересно е, че зареждането е безжично чрез специалната поставка в комплект с устройството.

Функции и впечатления

Както вече стана дума в комплект освен основата на четката има и накрайник, който се монтира директно и без проблеми. След това вече сте готови да я използвате, като може единствено да се наложи да я заредите.

Тя се включва с натискане на бутона, а след това превключването между трите режима на работа, стандартен, мек и чувствителен. Трябва да отбележа, че четката има памет, което позволява да запаметява последно използвания режим при следващо включване. Има и 30-секунден таймер, който подсказва чрез допълнителна вибрация да преминете към следващата зона.

Накрайникът е с много тънки връхчета на космите, като те са с дължина 3 милиметра, за да достигат оптимално в дълбочина при пародонталните джобове. Според личните ми впечатления така се постига доста добро почистване както на плаката, така и на остатъци от храна между зъбите. Ако имате проблемни венци заложете на чувствителния режим, който действа много по-нежно. Аз лично заложих на стандартния, който ще е подходящ в болшинството от случаите.

За оптимално почистване се разчита на звукови вибрации от линеен мотор с 31 000 движения в минута, които няма как да бъдат възпроизведени с ръка. Четката се движи хоризонтално, което позволява оптимално почистване.

Измиването на самата четка става както обичайно, само с вода. Иначе с един заряд на батерията получавате до три седмици издръжливост, като мога да потвърдя това, а зареждането на батерията отнема до 17 часа, като разбира се не е задължително да я зареждате изцяло. Както вече споменах самото зареждане не е през порт, а безжично в специалната поставка, което е удобно решение.

Заключение

Електрическите четки за зъби вече са още по-достъпни, като множество компании имат подобни предложения. Panasonic има доста добри традиции в сферата на продуктовата електроника, като определен съм с много добри впечатления от устройствата на компанията. Това е така и в случая с Panasonic EW-DC12, която се справя доста добре със задачата си. Четката почиства доста добре плаката и пространствата между зъбите и джобове, като има и режим подходящ за чувствителни зъби и проблемни венци.

Цената на модела у нас е около 170 лв., което е приемливо за комбинацията от функционалности и възможности, които предлага той.

Pavlin Lukanov [todaytech.eu]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *