ICPC Europe Training Camp 2022 – обучителна програма за бъдещи таланти в програмирането

Споделете публикацията:

Huawei се включи в организацията на международната обучителна програма ICPC Europe Training Camp 2022. Програмата има за цел да насърчи и подпомогне бъдещите таланти в програмирането. В обучението, което се провежда в Полша от 14 до 16 октомври, се включиха повече от 200 студента от България, Германия, Чехия, Израел, Украйна, Швеция, Румъния, Швейцария, Испания и местни. Участниците изследват едни от най-предизвикателните проблеми от сектора на комуникационните и информационните технологии.

Целта на събитието е да провери уменията на бъдещите специалисти за работа в екип и решаване реални казуси в сферата. Освен това, състезанието насърчава и развива ценни качества като креативност, иновативност и способност за работа под напрежение.

Инициативата е предназначена за студенти, които имат интерес и умения в програмирането, алгоритмите и всичко свързано с бъдещето на компютрите, обработката на данни, комуникационните и информационните терминали.

ICPC Training Camp 2022 се провежда в два етапа:

  • Първата фаза преминава в онлайн събитие с участниците, избирани през февруари въз основа на резултатите им в регионалните първенства.
  • Втората фаза преминава във физически събития с поканените участници, като първото се проведе в Шанхай през август, а второто ще се състои в Полша през октомври.

Благдарение на Huawei, обучението ICPC Training Camp е напълно безплатно за всички участници. На тазгодишното събитие присъстват спортисти, възпитаници и треньори от организацията ICPC. По време на всеки етап от обучителната програма, участниците с отлични резултати в състезанията могат да спечелят награди, сред които смартфони Huawei P50 Pro, часовници Huawei GT 3 Pro или таблети Huawei Matepad 11.

Huawei се ангажира с редица проекти за корпоративна социална отговорност. Компанията подпомага развитието на талантите и в България, като стартира следващото издание на стипендиантката си програма ICT Talents Training Seeds for the Future през октомври. Целта й, заедно с глобалната програма Seeds for the Future (“Семена за бъдещето”), е да подготви студентите за реалния бизнес свят, да подобри познанията им от технологична гледна точка, но и да обогати лидерските им умения. Компанията ще награди 80 кандидати, а най-добрите сред тях ще имат възможността да се включат и в глобалната програма, чието онлайн обучение ще се проведе в средата на ноември. Освен това, от години Huawei се ангажира да насърчава многообразието и приобщаването чрез обучение по дигитални умения чрез различни социално отговорни кампании.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *