Новият iPad е с обновен дизайн, по-голям екран и USB-C

Снощи Apple представи новия си iPad (10-то поколение), като той включва значителни промени. На първо място е заложено на по-голям, 10.9-инчов Liquid Retina дисплей и плоски странични рамки. Устройството залага на USB-C порт, вместо Lightning, като е премахнат и жакът за слушалки.

Системата Touch ID е вградена в бутона за включване, а като свързаност има Wi-Fi 6 и опция за 5G. Устройството залага на чипсет A14 Bionic, какъвто е използван и в iPhone 12, като по данни на компанията новият iPad има трикратно по-добра производителност от седмото поколение от 2019 г. Освен това се предлага целодневна издръжливост на батерията.

Предната камера е 12-мегапикселова и поставен за използване в пейзажен режим, а освен това има и ултраширокоъгълна оптика. Задната камера също е 12MP, но с възможност за запис на видео в 4K. Налични са също така стерео високоговорители и два микрофона. Таблетът е съвместим с първото поколение Apple Pencil и новия Magic Keyboard Folio, който е с цена 299 евро.

Новият iPad е с цени от 579 евро за базовия модел с Wi-Fi и 779 евро за този с 5G свързаност. Той ще се продава в син, розов, жълт и сребрист цвят. Памет опциите са 64GB и 256GB.

Компанията представи и новото поколение таблети iPad Pro (11 и 12.9“), като най-голямото нововъведение при тях е чипсетът M2, с което се постига повишена продуктивност. Устройствата са с четворни говорители и поддръжка за второ поколение Apple Pencil и функционалността Hover.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *