vivo пуска Funtouch OS 13, базирана на Android 13

Споделете публикацията:

vivo официално представи новата Funtouch OS 13 за потребителите в Европа. Базирана на наскоро пуснатата Android 13, съчетава дизайна на vivo с нови и подобрени опции за персонализация, подобрена защита на личните данни и сигурност, както и нови функции за управление.

Операционната система Funtouch OS 13 позволява на потребителите да имат по-голям визуален контрол върху началния екран. С функцията за монохромни икони те вече могат да променят цвета на иконите на началния си екран, за да го съчетаят с тапета, системата и интерфейсите на приложенията.

В допълнение – новата система позволява да се персонализират цветовете на потребителския интерфейс и вградените приложения, включително панелите за известия, управлението на силата на звука, калкулатора и часовника. Системата разпознава предпочитаните от потребителя цветове за тапети и теми, за да определи подходящия цветови нюанс и да го приложи към интерфейса на приложението, като така придава на устройството по-персонализиран вид и усещане.

Новата функция за фиксиране на приложения подпомага защитата на чувствителните данни, като осигурява на потребителите по-голямо спокойствие по отношение на тяхната сигурност и поверителност. Когато друг човек използва устройството, функцията за фиксиране на две нива запазва избраното приложение в полезрението и предотвратява достъпа до други приложения в устройството. Тази функция осигурява по-голяма гъвкавост, давайки възможност на собственика да задава параметри и да контролира разрешените действия в рамките на избрано приложение, когато други хора използват устройството.

Актуализацията също така позволява на потребителите да скриват снимки и видеоклипове, както и да дават избирателен достъп на различните приложения до тях. Целта е да се предотврати нежелан достъп и да се подобри защитата на личните данни.

Funtouch OS 13 разполага и с подобрено управление на приложенията – iManager, който следи времето за използване на приложенията. Ако използването на CPU процесора е твърде високо, потребителите могат да изключат дадено приложение с едно докосване. iManager може също така да предотврати прегряването чрез намаляване на броя на активните приложения и регулиране на честотата на процесора въз основа на функцията за охлаждане на телефона.

В допълнение към актуализациите за времето, таблото за управление включва и AQI карта за потребителите, които се грижат за здравето си и искат незабавно да проверят най-новата информация за качеството на въздуха чрез детайлния индекс PM2.5.

Професионалният визьор улеснява снимането с нов пръстен за стабилизация, който помага да се намалят ефектите от треперещи ръце. Новата операционна система е усъвършенствала и процеса на редактиране на видеа. Това позволява на потребителите да заглушават звука, докато редактират кадрите, и дори да правят точни настройки на силата на звука във всеки момент на видеото, което помага за създаването на видеоклипове от професионално ниво.

Funtouch OS 13 е налична от 24 октомври 2022 г., като се започне с X80 Pro.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *