Функцията за ЕКГ вече е активна за Huawei Watch GT 3 Pro в България

Huawei WATCH GT 3 Pro разполага с високотехнологичен сензор и модул за съставяне на електрокардиограма (ЕКГ). Досега тази опция не беше активна в България, но тя вече е налична официално.

Часовникът показва анализ в реално време на синусовия ритъм и артериалната фибрилация, наричана още предсърдно мъждене, а функцията за електрокардиограма вече е активна след актуализиране на приложението Health на смартфона и на самия смарт часовник.

Електрокардиограмата се използва за идентифициране на редица здравни проблеми, сред които са нарушенията в сърдечния ритъм. Измерването става с поставяне на пръст на долния бутон (електрод), под коронката за управление на часовника отстрани на корпуса му. Всички необходими инструкции се визуализират и на дисплея на часовника.

Същият сензор се използва и за засичане на потенциално развитие на атеросклероза на база артериалната ригидност (Arterial Stiffness), което става през отделно приложение на часовника и също се показва и натрупва като исторически данни и в приложението Health.

От компанията отбелязват, че все пак трябва да имате предвид следните предупреждения:

  1. Приложението за ЕКГ не трябва да се използва за никакви диагностични цели. Приложението за ЕКГ не може да диагностицира сърдечни заболявания или да търси признаци на инфаркт.
  2. Приложението за ЕКГ не е предназначено да замени традиционните методи за диагностика или лечение от квалифициран медицински специалист. Ако мислите, че имате нужда от спешна медицинска помощ, незабавно се свържете с местните служби за спешна помощ за диагностика и препоръки.
  3. НЕ променяйте лекарствата или дозите си, без първо да се консултирате със своя лекар.
  4. НЕ тълкувайте и не предприемайте клинични действия въз основа на измерванията на приложението за ЕКГ без предварителна консултация с квалифициран медицински специалист и без използване на съответната медицинска диагностика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *