A1 Xplore TV вече е съвместима с Android TV

A1 предоставя достъп до цифровата безкабелна телевизия Xplore TV и за притежателите на телевизори с операционната система Android TV. Приложението идва с всички функционалности, познати от версията му за другите масови платформи на пазара.

A1 Xplore TV за смарт устройства предлага достъп през интернет свързаност до над 230 канала в SD, HD и 4K качество в зависимост от избрания план и възможностите на хардуера, на който е инсталирана апликацията.

Всички потребители могат да спират на пауза, да превъртат напред и назад, и да гледат архив на предаванията до 7 дни назад с визуализация на детайлна информация. Налични са и разширени възможности за търсене на конкретно съдържание, създаване на списък с любими предавания и препоръки на база зрителските навици.

До момента приложението работеше на телевизори Samsung (с версия на OS Tizen 4 или по-висока, т.е. модели след 2017 г.), LG (с Web OS 4 и нагоре, модели след 2019 г.) и Hisense (с Vidaa 4 или 5, модели след 2020 г.).

Сега към тях се присъединяват и десетки модели телевизори и мултимедийни устройства, предлагани от ред производители с операционна система Android TV 9 или по-нова. Приложението е налично в Play Store за Android TV, като потребителят не се нуждае от намесата на инсталационен екип – регистрира се, инсталира и активира услугата сам. Единственото нужно е съвместимо устройство с надеждна интернет връзка.

С новата платформа в портфолиото на A1 влиза и нов бранд смарт телевизори – TCL. С три модела, TCL 32S6200, TCL 43C635 и TCL 50P735.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *