Малко впечатления от Xiaomi Mi Electric Scooter 3

От няколко години ползвам електрическата тротинетка на Xiaomi Mi Electric Scooter (M365). Това е и един от моделите, които проправи пътя на този тип превозни средства у нас, тъй като е практичен и беше сравнително достъпен. Тротинетката е доста удобна, като в това се убедих и сам, тя е отлично решение за придвижване в градски условия. Често когато пътувам някъде с кола, устройството е в багажника за допълнително улеснение.

Няколко години по-късно вече актуалното поколение е Mi Electric Scooter 3, като сега мога да направя директно сравнение между тези два модела, тъй като от няколко седмици изпробвам и новото попълнение. То представлява значително подобрение, запазвайки цялостния пакет и усещане.

Mi Electric Scooter 3

Така например двата модела са с идентични размери, но новият е малко по-тежък, 13.2 кг спрямо 12.5 кг., което макар и осезаемо не представлява затруднение в ежедневието. Запазени са и максималната скорост от 25 км/ч и обхват с един заряд до 30 км. Също така максималното натоварване е 100 кг. Моторът обаче е малко по-мощен при максимална мощност 600 вата спрямо 500 вата при M365. Това позволява и преодоляването на малко по-стръмен наклон до 16% спрямо 14 градуса.

Mi Electric Scooter 3 включва ключови подобрения на слабите страни на първия модел, това включва подсилен механизъм за заключване при сгъване, който е изцяло метален. При стария модел има пластмасов елемент, който след време се чупи. Освен това задният калник е с фиксиращ елемент, което го предпазва от счупване – също слаба черта на първия модел.

Значително подобрение отчитам и при фаровете, които са по-мощни, както и има по-отчетливи елементи отразяващи светлината. Друго голямо подобрение е наличието на дисплей, на който се виждат основни параметри – скорост, режим, заряд на батерията, активност на фаровете и т.н. Също така задната спирачка е с нов и по-сигурен двоен механизъм за прихващане, което се отразява и на по-лесното спиране.

И тук можете да използвате приложението Mi Home/Xiaomi Home за достъп до допълнителни настройки и информация. Тук можете да обновите софтуера, следите оставащия заряд и изминатите километри, и т.н.

Mi Electric Scooter 3 предлага по-стабилно усещане при каране, доколкото това е възможно за този тип устройства, набира сравнително бързо и има ефективна система за спиране. При спиране можете да настроите и решението за връщане на енергия в три степени, което помага допълнително. Определено и фаровете са много по-силни, което е добре при каране в тъмната част от денонощието. Освен това няма да имате проблеми със заключващия механизъм и задния калник.

В момента цената на тротинетката е малко под 1000 лв. като се предлага в сив и черен цвят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *