Българска платформа за отдалечена работа свързва IT специалисти на свободна практика с работодатели

Споделете публикацията:

Отбелязваме старта на новата българска платформа за отдалечена работа, GigsRemote, която свързва IT специалисти на свободна практика и компании от цял свят, нуждаещи се от експертен капацитет. Платформата предлага възможност за допълнителна ангажираност на IT експертите по краткосрочни и дългосрочни проекти.

Зад GigsRemote стоят създатели на едни от успешните български продуктови и услуги, позиционирани на глобално ниво – Пламен Цеков (Scalefocus), Стефан Бумов (Sofica, HeleCloud), Александър Станков (Paysafe).

Платформата GigsRemote е проектирана като алтернатива на типичната форма на ангажираност на дългосрочен трудов договор. Тя съкращава процеса и времето за свързване на потенциални клиенти с тясно специализирани IT експерти, които избират дистанционна форма на работа.

На база познаване на клиентите и потребителите посредством AI решения, платформата им предлага най-доброто съвпадение на интересите на двете страни, като по този начин съкращава времето за наемане и старт на проектите до само 1 месец.

Тя работи с фрилансъри с или без предишен опит в отдалечената работа, като в платформата те преминават през процес на проверка и оценка на компетентностите им, така че да ги свърже с подходящите за тях проекти. Потребителите на платформата получават при необходимост помощ и консултации в първите си стъпки към фрийланс работа, така че да стартират работа бързо.

Глобалният пазар за специалистите на свободна практика е оценен на 42,9 милиарда долара, като се очаква той да нарасне с над 65% в следващите 5 години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *