Microsoft и LinkedIn предоставят безплатен достъп до редица обучения

Microsoft и LinkedIn обявиха следващата стъпка в програмата Skills for Jobs, предоставяйки безплатен достъп до 350 нови курса и шест нови сертификата Career Essentials за шест от най-търсените работни места в дигиталната икономика. Освен това, двете компании ще осигурят 50 000 стипендии за обучение в LinkedIn.

В България, в рамките на две години, откакто Microsoft стартира Global Skilling Initiative, над 58 000 души се включиха в безплатно обучение. Използвайки данни от LinkedIn и Burning Glass Institute, Microsoft анализира обявите за работа, за да определи шест от най-търсените роли: Административен специалист, Мениджър проекти, Бизнес анализатор, Системен администратор, Разработчик на софтуер и Анализатор на данни. Новите курсове и сертификати ще се предлагат на осем езика – английски, френски, немски, испански, португалски, опростен китайски, японски и арабски.

Новите сертификати Career Essentials са създадени, за да помогнат на учащите да преодолеят пропуските в знанията си от основата на дигитална грамотност до обучение по по-напреднали технически умения и да получат признати в индустрията сертификати, които са ценни за намирането на работа. След като обучението бъде завършено, обучаемите ще получат значка в LinkedIn, с която да обозначат техния сертификат и да покажат на работодателите. че владеят набор от умения.

Всички курсове са достъпни в LinkedIn на адрес opportunity.linkedin.com. Освен това, курсовете, разработени от Microsoft, ще са налични и в Microsoft Community Training (MCT) и във формат за изтегляне за използване в други системи за управление на обучението (LMS) за партньори с нестопанска цел.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *