DJI Mini 3 е по-достъпен дрон със запис в 4K

DJI има нов дрон и това е Mini 3, който е насочен към потребителския сектор, като представлява олекотен вариант на Mini 3 Pro. Той не включва предно и задно засичане на препятствия, а видео записът е ограничен до 4K 30p. Цената само на дрона е 489 евро, а в комплект с дистанционно RC-N1 струва 579 евро и 749 евро с RC дистанционно с екран.

Mini 3 тежи под 249 гр., което премахва изискването за специално разрешение в много страни. Използван е същият Type 1/1.3 (9.6 x 7.2 mm) f/1.7 сензор като при Mini 3 Pro, за запис на 4K HDR и 12MP снимки. Постигат се и вертикални записи, тъй като камерата може да се завърта на 90 градуса.

Intelligent Flight батерии предлагат до 38 минути полет полет, като по данни на компанията моделът може да се справи дори с по-силни ветрове. Mini 3 има и ключова функционалност за любителите на социалните мрежи – QuickShots за кратки клипове без необходимост от пилот. Липсва обаче технологията с Изкуствен интелект ActiveTrack за проследяване на обекти, Timelapse и Mastershots.

Все пак са налични някои функционалности за помощ на начинаещите – Auto Takeoff, Return to Home (RTH) със Smart RTH, Low Battery RTH и Failsafe RTH. Моделът е доста подходящ именно за такива потребители. Той е сравнително достъпен, което ще го направи добра покупка ако не искате нещо по-професионално.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *