Новите потребителски устройства на Lenovo са с функции от следващо поколение за производителност, гъвкавост и удобство

Точно преди ежегодното събитие CES 2023, Lenovo представи последното си поколение потребителски устройства, с изключителни функции и дизайн, предназначени да помогнат на потребителите си да са по-близко до това, което ги вдъхновява и да постигнат ежедневните си цели с лекота. Пет нови високопроизводителни и преносими лаптопа IdeaPad, елегантен и компактен десктоп IdeaCentre и 9-инчов таблет Lenovo са устройствата, проектирани за всички пространства и места в съответствие с начина на живот на днешния потребител, който постоянно е в движение. Независимо дали работят, учат, творят или просто се срещат с приятели. Тези нови продукти предлагат бързина, гъвкавост и удобство, за да отговарят на нуждите на своите потребители, където и да се намират.

IdeaPad Pro 5i и IdeaPad Pro 5

Създадени за надеждна ежедневна работа, новите лаптопи IdeaPad продължават да предлагат на потребителите качество, стил и продуктивност на достъпна цена. Предлагащите се в два размера на екрана, 14-инчов и 16-инчов, новите IdeaPad Pro 5i и IdeaPad Pro 5 Gen 8 се предлагат и в две цветови вариации, Arctic Grey и Frost Blue.

IdeaPad Pro 5i и IdeaPad Pro 5 осигуряват подобрена продуктивност, предназначена за масовия потребител. С най-новите Intel процесори или AMD Ryzen процесори и до NVIDIA GeForce следващо поколение графични карти, потребителите могат да се насладят на по-добра продуктивност, независимо дали създават съдържание, използват ги за гейминг или просто прехвърлят голям обем данни. В допълнение, моделите имат по-голям тъчпад за по-оптимално навигационно изживяване, FHD IR камера със сензор Time of Flight (ToF) и смарт логин с Windows Hello.

Дисплеят на новите 16-инчови IdeaPad Pro 5i и IdeaPad Pro 5 имат напълно нов Dynamic Display Switch с по-добър фрейм рейт и по-бързо обновяване до 120Hz, които позволяват гладко изживяване при възпроизвеждане на видеа или при игра. Студенти и служители прекарват все повече време пред екраните, затова лаптопите разполагат с Eyesafe сертифициран дисплей със слаба синя светлина, който дава допълнителен комфорт при продължителна работа и не уврежда зрението.

Новите модели имат и допълнителни часове живот на батерията. Идеални са за хора, които прекарват по-голямата част от деня си в срещи или просто забравят да зареждат устройството си редовно. В допълнение, функцията Smart Power е създадена да долавя потребителското поведение и да се нагажда спрямо него, предоставяйки по-добро изживяване, с режим за интелигентно захранване и охлаждане, за по-добра продуктивност, живот на батерията и температурни характеристики на база реално потребление.

Не на последно място, последната генерация на лаптопите IdeaPad Pro 5i и IdeaPad Pro 5 следват визията на Lenovo да намали влиянието си върху околната среда – долният капак на лаптопите е направен от 50% рециклиран алуминий. Услугите за компенсиране на CO2 на Lenovo също вече са достъпни в продуктовата гама на IdeaPad.

IdeaPad Slim 5i и IdeaPad Slim 5

Новите преносими, тънки и леки лаптопи IdeaPad Slim 5i и IdeaPad Slim 5 Gen 8 са създадени да улесняват ежедневната хибридна работа или учене. По-големият 16-инчов размер на екрана предлага до 2,5K разделителна способност, докато 14-инчовият идва с FHD OLED дисплей и до 2,2K разделителна способност. И двата размера на екрана се предлагат в комплект с 90% AAR и 100% DCI-P3 за оптимална цветност и изживяване при гледане. В съответствие с лекия, преносим характер на IdeaPad Slim 5i и IdeaPad Slim 5, възможността да работите навсякъде, включително навън в слънчеви дни, е улеснена с до 400 нита яркост, налична при 14-инчовия екран. В допълнение, сертифицираният от TÜV Rheinland дисплей със слаба синя светлина продължава да е важна характеристика при грижата за очите. Модернизираната FHD инфрачервена камера предлага по-точни изображения, а въвеждането вграден капак за камерата, предоставящ поверителност, е друга привлекателна функция за студенти и работещи професионалисти.

Новите IdeaPad Slim 5i и IdeaPad Slim 5 също разполагат с по-голям тъчпад, а също с най-новият Intel Core и AMD Ryzen 7000 процесор, както и два USB Type-C порта. Привлекателният, елегантен дизайн се предлага в три нови цвята – Violet, Cloud Grey и Abyss Blue.

Потребителите могат да застраховат новите си лаптопи от неочакваното с разширената услуга за поддръжка Lenovo Premium Care Plus, включваща персонализирана хардуерна и софтуерна поддръжка при случайна повреда, Lenovo Smart Performance Services и разширена гаранция за батерията за лаптопи, предоставят допълнително спокойствие на своите собственици.

IdeaPad Flex 3i Chromebook (12”, 8)

За върхов мобилен потенциал, IdeaPad Flex 3i Chromebook (12”, 8) предлага малко по-голям екран от предишното поколение, но с възможността да правите повече, докато сте в движение. Този многофункционален, 2-в-1 тънък и лек 12-инчов Chromebook, може да се използва като лаптоп или таблет. Ден или нощ, дълъг живот на батерията до 12 часа, сертификат за ниска синя светлина от TÜV Rheinland, опционална клавиатура с подсветка, по-висок екран със съотношение 16:10 и ергономична функция за падаща панта, която повдига клавиатурата на 15 градуса за по-удобно писане, което подобрява продуктивността при работа, учене или гейминг.

Давайки възможност на потребителите да защитят поверителността си по време на видеоконференции и онлайн класове, новият модел разполага с опция за HD или FHD камера с вграден капак, както и определен клавиш за заглушаване. Допълнителните надстройки от предишното поколение включват подобрена производителност на процесора от най-новата N-серия процесори на Intel, два обърнати към потребителя високоговорителя, настроени от MaxxAudio на Waves и по-бърза връзка чрез Wi-Fi 6E.

IdeaCentre Mini (1L, 8)

За домашната среда Lenovo представи следващото поколение IdeaCentre Mini, елегантен 1L настолен компютър с актуализиран дизайн, който безпроблемно съчетава модерна форма и практична функция. С вградено захранващо устройство (PSU), това елегантно и компактно устройство ще допълни декора на всяка стая и ще пасне почти на всяко бюро, независимо дали е легнало или поставено вертикално на металната стойка. Неговото внимателно проектирано шаси се отваря лесно, което позволява на потребителите да имат достъп до неговия двоен вихров охлаждащ вентилатор и чип памет, за да надстроят конфигурациите или да извършат ремонт при необходимост.

IdeaCentre Mini отговаря на изискванията за производителност и съхранение, позволяващи да поема големи проекти за обработка и мултитаскинг. С най-новия процесор Intel Core, два DDR4 чипа с памет, SSD памет до 1 TB, Wi-Fi 6 свързаност и достатъчно портове с Type-C Thunderbolt 4.0, той се превръща в команден център за множество смарт и периферни устройства. Тези, които са в движение могат да се възползват от функцията Lenovo Smart Storage, за да запазят удобно своите файлове в облака и по всяко време да имат достъп до тях от своя таблет, смартфон или лаптоп.

Lenovo Tab M9: Необходимото за пестене на време

Когато имате нужда от малко почивка далеч от стреса на работата и училището, Lenovo Tab M9 предлага удовлетворяващо мултимедийно изживяване. С тегло под половин килограм (~344гр) и дебелина само 7,99 мм, този таблет се състои от 9-инчов HD дисплей, поставен в стилен двуцветен метален корпус, предлагащ удобно изживяване в ръката. Поддържано от Netflix HD, изживяването при гледане, осигурено от Lenovo Tab M9, е подобрено от пространственото аудио изживяване Dolby Atmos и неговите двойни стерео високоговорители. Процесорът MediaTek Helio G80 Octa-Core, операционна система Android 12 и до 128G място за съхранение, дават на потребителите мощността и пространството, от което се нуждаят, за да гледат и запазват любимите си филми и предавания с до 13 часа живот на батерията при възпроизвеждане на видео. Хората, които използват приложението могат да се възползват от бързата Wi-Fi 5 свързаност на таблета и оптимизираната GPS функция.

Когато четенето е предпочитано средство за забавление, Lenovo Tab M9 предлага завладяващ режим на четене, който симулира цвета на страниците на реални книги, позволява на потребителите да смекчат тона за очите си и дори предлага избор от различни фонови звуци на околната среда, от които да избират. Ако сюжетът е прекалено завладяващ, сертификатът за грижа за очите на TÜV Rheinland дава на потребителите спокойствието, че очите им са защитени, за да могат да четат цяла нощ. Те също така ще бъдат спокойни, знаейки, че таблетът им е защитен с функция за отключване с лице, което позволява удобно и безопасно влизане. За цялостна защита на устройството към него може да бъде добавен прозрачен калъф, както и фолио калъф със стойка за удобно сърфиране и стрийминг без ръце.

Plug and Play с универсалната докинг станция Lenovo 500 USB Type-C

Ако потребителят търси универсална USB Type-C връзка, която ще осигури безпроблемен plug-and-play, проектирана за повишена гъвкавост и продуктивност, тази докинг станция ще изпълни точно това. Само с един кабел потребителите могат да се насладят на бързи трансфери на данни, двойни 4K монитори, съществено разширение на порта, знаейки, че 40% от външната обвивка на докинг станцията е рециклирана пластмаса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *