Губи ли Samsung имиджа си на премиум смартфон марка?

Очакванията бяха, че серията Galaxy S22 ще подсили позицията на Samsung като топ производител, но изглежда южнокорейците не достигат първоначалните си цели. Нови данни сочат, че компанията е увеличила средната продажбена цена на устройствата с едва 2% на фона на 7% за Apple.

Медии в Южна Корея посочват, че Samsung може да изгуби образа си на премиум бранд, тъй като най-продаваният модел на компанията е бюджетният Galaxy A12. Освен това продажбите на сгъваеми модели в САЩ са по-ниски от очакваните. Очаква се негативната тенденция да продължи и през настоящия празничен сезон.

Данните сочат, че продажбите на серията Galaxy S22 ще са под 30 милиона броя, преди премиерата на следващото поколение. Изглежда потребителският интерес към стандартната флагманска линия намалява. Местни медии отбелязват, че продажбите на смартфони на компанията намаляват с 0.2%.

Интересно е да цитираме и данни на DSCC, които сочат, че новият Galaxy Z Flip4 се справя по-зле от предшественика си в Северна Америка, което не е добър индикатор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *