Huawei обяви, че е преодоляла ограниченията от американските санкции

Huawei отчита трето поредно тримесечие на ръст, като от компанията обявиха, че се завръщат към нормална работа след ефектите на американските санкции. Приходите на компанията растат със 7.2% до 191 млрд. юана (27.4 млрд. долара) през последното тримесечие на годината, по изчисления на Bloomberg.

На годишна база те достигат 636.9 млрд. юана, което е с малко повече спрямо предходната 2021 г. Huawei се опитва до достигне до нови пазари и сектори след ограниченията, които САЩ наложи на бизнеса на компанията със смартфони. Освен това бяха затруднени и продажбите на част от телеком оборудването ѝ в редица страни.

Ротационният председател на Huawei, Ерик Ксу, предупреди за очаквана макроикономическа несигурност през 2023 г. Той обаче отчита, че в дългосрочен план търсенето на технологии ще остане незасегнато. През изминалите години компанията разработва собствени алтернативи на забранените решения за смартфоните си и разчита на външни решения.

Алтернативни източници на приходи за Huawei са и продажбите на патенти, технологични услуги и безжично оборудване на нови клиенти, включително автомобилни производители и промишления сектор. Компанията подписа над 20 патентни споразумения, с които си осигурява пасивен доход.

„2023 ще е първата година, в която се завръщаме към нормален режим на работа при наличието на външни ограничения“, споделя Ксу.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *