German Bionic представя нов екзоскелет

German Bionic, стартъпът в сферата на роботизираните екзоскелети, ще демонстрира два нови продукта по време на CES в Лас Вегас. Apogee е най-новият и лек захранван екзоскелет, който е предназначен за потребителсо и индустриално приложение, а Smart SafetyVest ще предостави ергономично наблюдение и защита за работниците.

Apogee надгражда над предходния модел на компанията, Cray X, като едно от основните подобрения е по отношение на теглото, като той е по-лек. Въпреки това с него може да бъдат отнети до 30 кг. от теглото на даден товар върху кръста. Така човек може да свърши повече работа без да се изморява.

SafetyVest не помага активно за вдигане на тежки обекти, но проследява движенията на работниците и позицията на тялото по време на дейност. Уредът предоставя персонализирани данни за ергономичното състояние и предлага евентуални данни за подобряване.

Както Apogee, така и SafetyVest, разчитат на архитектурата German Bionic IO за събиране, проследяване, анализиране и изготвяне на доклади. Налични са и предупреждения и визуализации чрез вграден дисплей или звук.

Екзоскелетите не са нова идея, но едва през последните години има напредък в това отношение. Чрез този тип оборудване, което се прикрепва към тялото, хората могат да извършват по-сложни дейности, основно чрез моторизирана помощ в повдигането на по-тежки товари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *