Lenovo с редица иновативни решения и продукти

Хибридният начин на живот продължава да размива границите между работа и почивка, а потребителите все повече имат нужда от удобство и първокласни изживявания, когато говорим за персонализиране на различните видове технологии. Както у дома, така и в движение, хората имат потребност от многофункционална технология, която да им позволи да правят повече и по по-добър начин всичко в живота си – независимо дали работят едновременно на няколко устройства или свеждат потреблението си до все по-малко такива.

Имайки това предвид, днес Lenovo представи дръзки и революционни нови продукти, за да отговори на все по-разнородните нужди на съвременния потребител. Авангардната Yoga Book 9i отваря нова ера в невероятните Yoga иновации, със своя първокласен стил и висока производителност. Предефинирайки твърдението как може да изглежда един настолен компютър тип “всичко в едно”, Yoga AIO 9i е повече от това, което се вижда на пръв поглед. При таблетите новият богат на функции Lenovo Tab Extreme и Lenovo Smart Paper дигитален ноутпад въвеждат вълнуващи възможности за училище, дома и извън тях. Не на последно място, концепцията Project Chronos на Lenovo е нова технология, която улавя движението на потребителя и му позволява да взаимодейства и да извършва различни активности в 3D виртуални светове без необходимост от очила или други аксесоари.

Открийте неограничените възможности с Yoga Book 9i

Изцяло новият Yoga Book 9i е първият пълноразмерен OLED лаптоп с двоен екран, който се предлага с уникален набор от възможности, предназначени да дадат неограничени хоризонти на творческите личности, за да създават своя собствена история. Изключително гъвкавият Yoga Book 9i с платформа Intel Evo предлага изживяване на два екрана, многорежимна функционалност и превъзходни възможности за забавление. За ново поколение потребители, които извеждат креативността на подобрено ниво, Yoga Book 9i подкрепя техните многопластови дигитални изисквания и насърчава амбициите им, независимо дали работят, създават, учат или се забавляват.

Захранван от най-новото поколение процесори Intel Core, Yoga Book 9i позволява на потребителите да се възползват от пълно изживяване с лаптоп, снабден с гъвкавост и потенциал за мултитаскинг на два екрана. Тези тънки и леки лаптопи, изградени на платформата Intel Evo, са проектирани да осигурят безпроблемно изживяване и комуникация между широк набор от приложения, като минимизират въздействието на времето за реакция, живота на батерията и свързаността.

Технологията с двоен екран на Yoga Book 9i дава възможност на потребителите да се насладят на уникална гама от разнообразни изживявания. А да прегледате изображение на два екрана само с едно 5-finger движение е точно толкова просто, колкото и да сърфирате в мрежата. За тези, които искат да работят върху два отделни файла и за които свръхпроизводителноста е по-важна от всичко, съществува опцията да се преглеждат два файла едновременно – по един на всеки екран. По подобен начин потребителите могат едновременно да гледат видео на единия екран, докато водят бележки или сърчват на втория, и то без прекъсвания.

Иновативният софтуер на Yoga Book 9i, проектиран от Lenovo и в сътрудничество с Microsoft, също подобрява потенциала на потребителя да работи, учи, стриймва, създава и играе игри. Работейки с Windows 11, софтуерът включва смарт функции за писане и четене, както и функции за водене на бележки за тези, които учат от вкъщи. Тази функция позволява на потребителя да си води бележки на един екран, като същевременно гледа онлайн клас на втория екран, например.

А когато е време за почивка и релакс, потребителите могат да гледат филм на един екран, докато търсят интересни факти за филма на втория екран. С два 13,3-инчови 2,8K OLED PureSight дисплея на Yoga Book 9i със 100% DCI-P3 точност на цветовете и Dolby Vision HDR, потребителите ще бъдат впечатлени от ултраживите цветове, по-рязък контраст и по-богати детайли на визуализациите, които получават с това устройство. Заедно с Dolby Atmos пространствено аудио и въртяща се на 360 градуса звукова лента с високоговорители Bowers & Wilkins, потребителите могат да се насладят на едно изключително забавление.

Настолен компютър Yoga AIO 9i: въплъщение на зашеметяваща изисканост

Създаден с мисъл за творческите личности, новият Yoga AIO 9i (32”, 8) е истинско чудо, красиво проектирано да служи като впечатляващ централен елемент за почти всяко работно пространство, независимо от творческата ви изява. Излъчвайки изтънченост, този многофункционален настолен компютър Yoga разполага с експанзивен 31,5-инчов, 3-странен без полета, 4K 100% sRGB дисплей, който се намира в тънък панел с метална панта, която се регулира до желания ъгъл. Дискретна и спестяваща място, вентилираната основа предлага седем порта на задната си страна за по-добро управление на кабела, както и вградено безжично зарядно устройство за смартфон.

С най-новите процесори Intel Core i9 от 13-то поколение, които могат да бъдат сдвоени с NVIDIA GeForce Next Gen GPU за лаптоп, Yoga AIO 9i е достатъчно мощен, за да се справи с графичния дизайн с лекота, както и с обикновено тежкото редактиране на снимки/видео и игри. Подобрявайки както креативността, така и съвместимостта, този компютър предлага и четири високоговорителя Harman Kardon, пространствено аудио Dolby Atmos и интегрирана 5MP инфрачервена (IR) уеб камера с вграден електрически капак и възможности за смарт включване.

Концепцията на Lenovo Project Chronos: виртуалната свобода

Бизнесът и потребителите все повече търсят по-ангажиращи и интерактивни начини да подобрят своя хибриден начин на живот чрез нови и динамични изживявания. Като такава, способността за съвместимост, свързване и постигане на тези преживявания както във виртуалния, така и във физическия свят, става по-привлекателна от всякога. Вдъхновен от визията за предоставяне на по-интелигентна технология за всички, Lenovo концептуализира решение със смесена реалност, което ще предложи напълно ново и опростено, смесено виртуално и физическо изживяване за потребителите.

Изградена като домашно устройство за технологично напреднали създатели, концепцията на Lenovo Project Chronos предлага изживяване без очила, но с движение на цялото тяло, което позволява на потребителите и създателите на виртуално съдържание да контролират своя аватар без необходимост от аксесоар за движение-заснемане (mocap). Вместо това движението на потребителя се улавя чрез усъвършенствана камера с дълбочина, която възпроизвежда техните действия в реално време в рамките на 3D-изобразена виртуална среда, показвайки ги на монитор в дома им с DP или HDMI порт, подобно на телевизор или голям компютърен екран. След като техният аватар бъде създаден, потребителят може да го контролира, като използва само своите жестове, движения, поза и дори изражения на лицето, и да го види изобразен на екрана в почти реално време.

Lenovo Tab Extreme: по-голям, по-добър, повече

Разбивайки шаблона на това, което се смята за премиум таблет, Lenovo представи най-големия си и най-мощен таблет досега, 14,5-инчовия Lenovo Tab Extreme. Това устройство надхвърля всичко онова, което се очаква от него, предоставяйки функции и иновации, които повишават забавлението и продуктивността.

Започвайки със своя 3K OLED дисплей с DCI-P3 цветова гама и до 120Hz честота на опресняване, този таблет може да служи като домашно кино в практически всяка стая на къщата. С невероятно контрастно съотношение 1M:1, той предлага екстремен диапазон на яркост, който копира с точност всичко, което човек би видял в реалния живот. Що се отнася до аудиото, Dolby Atmos и впечатляващ набор от осем високоефективни JBL 4-канални високоговорителя, равномерно разделени между високоговорители и високочестотни високоговорители, създават динамично, пространствено аудио изживяване. Мощен осемядрен процесор MediaTek Dimensity 9000 и цял ден живот на батерията до 12 часа допълват ключовите хардуерни компоненти на този чудовищен таблет. Но над всичко останало изпъква целенасоченият дизайн.

С възхода на хибридния начин на живот, ролята на таблета се разви от чисто развлекателен стрийминг до второ устройство за домашно или дистанционно използване, което позволява бърз преход от развлечение към продуктивност и обратно. Ето защо Lenovo Tab Extreme е създаден да отговаря на нуждите на днешните съвременни потребители. Неговата двурежимна стойка, например, се прикрепя магнитно към устройството и позволява на потребителите да го позиционират хоризонтално или вертикално, в зависимост от посоката, която им е необходима във всеки един момент. Но истинската иновация се крие в клавиатурата с двойна панта (продава се отделно на някои пазари), където таблетът може да се монтира и след това да се наклони до най-удобния за потребителя ъгъл на гледане. Така, таблетът на практика достига до позицията на традиционен лаптоп или настолен компютър с прикрепена клавиатура с подсветка, докато основната панта на стойката създава уникално, защитно отделение за съхранение на включения Lenovo Precision Pen 3, когато е затворен.

Снабден с операционна система Android и най-новия софтуер за потребителски интерфейс на Lenovo, Lenovo Tab Extreme позволява по-добре на потребителите да работят върху своите най-вълнуващи проекти едновременно с поддръжката на до четири приложения, благодарение на разделен екран и възможността да отварят до 10 приложения. За ефективна съвместимост, независимо от устройството, потребителите имат гъвкавостта да използват своя таблет като скицник за безпроблемна съвместимост с лаптопа си чрез DP-in USB Type-C порт или да го използват като контролен панел с монитора си чрез DP-out USB Type-C порт. За да се насладят на тази функционалност без кабели, потребителите могат да инсталират приложението Lenovo Freestyle, за да свържат безжично своя Lenovo Tab Extreme с Lenovo Windows PC7 за лесно споделяне на файлове между устройствата, възможност за дублиране или разширяване на работния плот и за повече пространство на екрана или използване на таблета като вторичен тъчпад за техния компютър. Налични са и допълнителни приложения, които могат да подсилят креативността и работния процес, включително Clip Studio Paint за рисуване и WPS Office за по-висока продуктивност.

Lenovo Smart Paper: магията на воденето на бележки е на ново ниво

Воденето на бележки е необходимост за мнозина, но понякога се смята за тромаво в нашия модерен начин на живот, където пътуването с лекота е приоритет, а опазването на околната среда и минимизирането на трупане на хартия са на първо място. Въпреки това има представители на различни професии или студенти и ученици, които предпочитат естественото и интуитивно писане на ръка. За да създаде ново, но познато изживяване за всеки, свикнал да си води много бележки, Lenovo представи Lenovo Smart Paper, еволюция в сферата на ноутпадовете. Лесен за захващане и пренасяне, Lenovo Smart Paper е тънък 10,3-инчов E-Ink сензорен дисплей без отблясъци, който е поставен в лек, изцяло метален корпус, спестяващ място в раницата или чантата ви. Възползвайки се от чудесата на технологията E-Ink, този ноутпад дава на потребителите усещането за писане върху хартия, с което са свикнали, заедно със смарт функции, които оптимизират продуктивността им по неочаквано добър начин.

Към устройството е включен активен писец без батерии, който може лесно да се съхранява в калъфа. Lenovo Smart Paper Pen никога не трябва да се зарежда и разполага с филцов връх и време за реакция до 23 милисекунди, така че изживяването при писане да е едновременно познато и плавно без почти никакво забавяне. С единия писец потребителите могат да избират измежду девет различни настройки на писалката – включително химикалка, молив (дървен и механичен), маркер и дори калиграфия. С 4096 нива на чувствителност при натиск и разпознаване на наклона в писалката, плюс 74 шаблона, от които да избирате (напр. линия, графика, празна хартия и дори нотни ръкописи), потребителите могат лесно и с висока прецизност да пишат, рисуват, скицират, оцветяват или илюстрират.

В допълнение към предлагането за усещането и прецизността на писане с мастило върху истинска хартия, този ноутпад предоставя и ново ниво на удобство, което само интелигентната свързана технология може да предложи. Снабден с два интегрирани микрофона, Lenovo Smart Paper може да се трансформира в цифров диктофон, позволяващ на потребителите да записват аудио среща или лекция, като същевременно си водят бележки. Ако не могат да си спомнят вербалния контекст около бележка, която са си направили по-рано, те могат просто да маркират конкретния текст, който са запазили и да чуят кратко възпроизвеждане на казаното в този момент, или да изслушат отново целия запис на речта.

С 50 GB място за съхранение, достатъчно за запазване на над 50 000 страници с бележки, потребителите могат лесно да изтриват и местят бележки, като същевременно ги организират в папки. Търсенето по ключови думи се извършва за секунди, а ръкописът може лесно да се преобразува в текст. С достъп до повече от два милиона книги на eBooks.com, потребителите могат също бързо да търсят ключови думи в дигиталните книги и статии, които са запазили на устройството си. С приложението Lenovo Smart Paper потребителите имат достъп до своите бележки и книги отвсякъде и могат да синхронизират съдържанието в облак, за да архивират своите файлове, които да се синхронизират и между различните устройства с Android, iOS и Windows. С приложението потребителите могат също да транскрибират аудио записи и да превеждат текст на различни езици.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *