Lenovo с лимитирана серия геймърски стикери

Ново проучване* показва, че над половината (52%) от геймърите се идентифицират с онлайн алтер-егото си повече, отколкото с истинското си аз от реалния живот. Вдъхновени от тази дуалистична природа, Lenovo се колаборира с художника на комикси и дизайнер на игри Салва Еспин, за да създадат заедно лимитирана колекция от стикери, които събират в едно онлайн и офлайн света.

Дигиталният свят наистина е матрица на реалния, както и изследването, проведено от Lenovo, установява. Според него, геймърите се чувстват най-много себе си, когато играят вкъщи (58%) или когато общуват с приятели и семейство (52%) и едва на трето място усещат истинската си същност, когато практикуват друго хоби или споделят други интереси, различни от гейминга (46%).

С почти 60% от геймъри, които избират гейминг живота след работа, резултатите показват, че има професии, представителите на които се чувстват най-много себе си, когато играят определен жанр игри. Според проучването на Lenovo, чиновническите служители (44%), медицинските и здравни работници (42%), финансовите служители (38%) и научните работници (40%), например, се чувстват най-много себе си, когато играят стратегически игри. Докато работещите в компютърния сектор са най-много в кожата си, когато играят ролеви игри (45%).

Лаптопите Lenovo Legion служат като епичен проводник, свързващ световете, в които геймърите често се намират. Снабдени с AMD Ryzen процесори и AMD Radeon графики, Lenovo Legion 7 и Lenovo Legion Slim 7 предлагат по-голяма свобода за бродене, като същевременно запазват мощността и производителността, за да могат потребителите да продължат да бъдат неудържимо стилни отвън, и неукротимо диви отвътре.

Много геймъри живеят “двойствен живот“, но рядко тази двойственост се чества. Докосвайки се до този начин на живот с много „скинове“, Lenovo Legion си колаборира със Салва Еспин, художник на комикси и дизайнер на игри, известен с работата си за Marvel и герои като Deadpool, She-Hulk, X-Men и Wolverine, за да създадат заедно серията стикери Second Skin („Втори скин“ – в буквален превод „втора кожа“).

Салва Еспин коментира: „Беше невероятно да съм част от този проект, който ми позволи да се отдам на всичките си страсти едновременно – дизайн, гейминг и технологии. Целият творчески процес беше повече от приятно изживяване, работейки в тясно сътрудничество с екипа на Lenovo, за да оформя петте дизайна, които най-добре илюстрират резултатите от проучването. Персонализирах и собствения си Lenovo Legion 7 със стикера, който илюстрира двойствеността между моето професионално аз и алтер егото ми в игрите, и нямам търпение да видя как тези дизайни ще станат част от лаптопите на други геймъри!“

Стикерите са олицетворение на това как би изглеждал животът, ако потънем в онлайн Аз-а си през цялото време, не само докато играем. От магьосник на кафе до рицар, който проверява медицинския си инвентар, тези стикери са предназначени да насърчат геймърите да прегърнат своето алтер его, независимо от скина си.

Алберто Спинели, главен маркетинг директор, Lenovo EMEA, коментира: „Забавлявахме се много, работейки със Салва по кампанията Second Skin. Като марка, която винаги е била страстно отдадена в това да вдъхновява геймърите да правят невероятни неща – и по време на игри, и в живота – нашата амбиция е стикерите Second Skin да насърчават членовете на нашата глобална общност да бъдат истинското си аз, независимо дали са на работа или по средата на битка. Стикерите за лаптопи са израз на нашата индивидуалност и в тези дизайни Салва успява да улови брилянтно сблъсъка на двата свята, в които живеем. Надяваме се да дарят потребителите с толкова радост, колкото ни донесоха на нас.“

Кристиан Дотзауер, маркетинг ръководител за EMEA, AMD, коментира: „Това изследване показва важна истина за ролята на гейминг изживявания в живота на много хора като източник на забавление, богата социална връзка и истинско себеизразяване. Общностите, които се формират около игрите и игровите изживявания, не приличат на никои други и ние сме щастливи да си сътрудничим с Lenovo, за да почетем геймърите, които успяват да пренесат истинската си същност и в други аспекти от живота си чрез Savage Stickers.“

Създаването на последния стикер от лимитираната серия ще бъде оставен в ръцете на глобалната гейминг общност на Lenovo Legion. Всеки ще може да изпрати своя собствена скица с двойнствена личност, като качи своето произведение на изкуството и застане редом до името на Салва Еспин. Крайният срок за подаване е 26 януари 2023 г., след което лично Салва ще избере своя фаворит, за да превърне заедно с победителя концепцията му в последния дизайн от серията Second Skin.

*Проучването е проведено от Censuswide с общо 7,010 респондента в Обединеното Кралство, Франция, Германия, Испания, Италия, Полша, Холандия и Швеция през септември 2022 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *