10-о издание на Plovdiv Game Jam

2023 година бележи десетия юбилей на голямото гейминг събитие Plovdiv Game Jam в бившата столица на културата на България. То е и част от глобалната инициатива Global Game Jam, провеждаща се в хиляди градове по цял свят.

Входът е свободен, а по време на програмата за всички участници са осигурени кетъринг, гигабитов интернет и ментори от големи гейминг компании ще водят интересни лекции по различни теми.

В рамките на един уикенд (от 3-ти до 5-ти февруари) хора с общи интереси се събират, за да създават свои собствени дигитални или бордови игри. Plovdiv Game Jam e събитие създадено за гейминг общността и фокусирано върху сътрудничеството между всякакви специалисти – от художници, през програмисти и музиканти, до геймдизайнери. Тази година присъствие ще имат Creative Assembly, Incineration Productions, The Sixth Hammer, Haemimont Games и други големи гейминг компании.

Домакин на събитието ще бъде Технически университет София – филиал Пловдив. Plovdiv Game Jam е отворен за всеки, който се интересува от бордови или видео игри – професионалисти, студенти или просто хора с талант. Идеята зад събитието е да събере под един покрив хора с различен опит, интереси и умения, и да ги мотивира да работят заедно върху една идея – да планират и изпълнят концепцията за 48 часа.

One thought on “10-о издание на Plovdiv Game Jam

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *