Samsung с нов 200MP сензор за флагмани

Samsung представи днес най-новия си 200-мегапикселов (MP) сензор за изображения ISOCELL HP2. Най-вероятно компанията ще заложи на него в следващия си флагман Galaxy S23 Ultra. Той идва с 200 милиона 0.6-микрометрови (μm) пиксели в 1/1.3” оптичен формат, размер на сензора.

Това позволява ограничаване на издатината при сензорите, но при постигане на високи резултати. С технологията Tetra2pixel, HP2 симулира различни размери на пикселите, за да се адаптира към променящи се нива на осветеност. Когато средата е слабо осветена, сензорът се трансформира или в 1.2μm 50MP, или в 2.4μm 12.5MP сензор за изображения, като обединява от четири до 16 съседни пиксели.

За по-качествено 8K видео заснемане, приблизително на 33MP, HP2 превключва към 1.2μm 50MP режим. Изображения с ниска сатурация, заснети в ярко осветени пространства, могат да бъдат значително подобрени с Dual Vertical Transfer Gate (D-VTG) технология.

В условия със слабо осветление, автоматичното фокусиране на HP2 залага на Super QPD, позволяваща на сензора да използва всичките си 200 милиона пиксела, за да фокусира. Samsung въвежда функцията DSG в режим 50MP, който прилага две отделни стойности на конвертиране към аналоговия сигнал, получаван на ниво пиксел.

Сензорът Samsung ISOCELL HP2 вече е в масово производство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *