Ина Радева, HR Manager в UST България: Желанието за самоусъвършенстване и вътрешно любопитство са качества, които търсим в бъдещите ни служители

Лоялността, човечността, доверието и прозрачността на общуване и индивидуалността са част от ценностите, които Ина Радева търси в бъдещите служители. Именно тази философия стои в същността на глобалната технологична компания UST. В момента Ина Радева е локален HR мениджър в компанията, която прави сигурни стъпки за затвърждаване на позициите си на българския пазар. С повече от 15 години опит в областта, днес нейната роля в UST е да работи с колеги от цял свят и да се грижи за това всички глобални процеси, които компанията внедрява на българския пазар, да са в съзвучие с местното законодателство. Но тя, също така, прави много повече.

UST трансформира бизнеса, и живота на хората и на своите клиенти, но инвестицията в развитието на служителите на компанията остава най-важен приоритет. Ина Радева е неизменна част от процеса по въвеждане, интегриране и обучение на новите таланти в България. И тъй като UST e насочена към дигитализацията на процеси, UST Career Architecture Tool олицетворява тази симбиоза. Технологията, базирана на изкуствения интелект, дава възможност на всеки служител да разбере каква е неговата роля в организацията и къде точно се намира в йерархията на компанията, както и какви са неговите възможности за кариерно развитие. Според HR специалистът, платформата е лесна за използване и предоставя на служителите предложения за различни обучения, съобразени с техните интереси и планове за професионално развитие.

Ина Радева, HR Manager в UST България

Вътрешната LMS (система за управление на обучението) е друг чудесен пример за усилията на UST да инвестира в хората. Това цялостно решение е интегрирано с вътрешната система за управление на кариерата в UST и предлага интуитивен UX, както и геймифициран портал към ключови платформи, предоставящи обучения в различни сфери: ИТ, софтуерни умения, лидерство, бизнес развитие и иновации.

Едно от основните предимства на компанията е изцяло дистанционният начин на работа. „Имам привилегията да работя с хора от цял свят, да си комуникирам с различни професионалисти, специализирани в разнообразни области – това е едновременно предизвикателство и прекрасна възможност, която обогатява всеки“ – споделя Ина.

Освен с българския екип, тя работи в тясно сътрудничество и с екипи в Испания, Великобритания, САЩ, Индия и Румъния. За Радева добрата комуникация и изграждането на устойчиви връзки между екипите са от ключово значение за успеха на UST. В процеса на работния ден възникват различни казуси и от значение за бързото им и ефективно разрешаване е адекватната комуникация и способността за адаптация към начина на работа на хора с различен мироглед и култура. „С натрупания опит и с това, което съм видяла от света и професионалистите на нашия пазар, мога да консултирам мениджмънта и различните екипи, с които работя, относно това какво би било адекватно за България и съответно кои са практиките, които можем да пренесем, и за да имат добавена стойност за хората, които ще работят с нас“, казва HR мениджърът.

Радева работи в UST повече от година, но едно от първите професионални предизвикателства, с които се сблъсква, е преразглеждането на пакета с допълнителните придобивки на компанията. Настоящите пакети включват здравна застраховка и застраховка живот, покриващи повече от средния пазарен пакет. Проектът, с който най-много се гордее, е платформата за гъвкави придобивки: „Към днешна дата моите колеги и аз сме облагодетелствани да използваме такава платформа. Всеки един от нас разполага с фиксиран месечен бюджет и можем да избираме придобивките, от които в момента имаме нужда, и които са изцяло съобразени с потребностите и интересите на всеки един от нас.“ Според Радева, а и нейни колеги, гъвкавостта е едно от основните конкуренти предимства на компанията. UST вярва, че в днешното забързано ежедневие, балансът между личния и професионалния живот на служителите е от първостепенно значение. „Въведохме гъвкаво работно време на локално ниво, което дава възможност на хората да намерят баланса между работата и личните ангажименти, било то свързани с малки деца, домашни любимци или нещо друго като това да смениш гумите на автомобила си“, допълва Ина.

UST си партнира с някои от най-големите и световно известни компании. Това е възможност за българския екип да развива иновативни технологии и проекти в сферата на тяхната специализация. Желанието за професионално самоусъвършенстване и вътрешното любопитство са основните качества, които екипът, отговарящ за подбора на кадри, търси в бъдещите служители на UST. „Зад клишето „self-starter“ стои желанието на човек да търси отговори на въпросите, да търси причинно-следствените връзки и логиката зад нещата. Само така той може да разбере процесите, да оптимизира технологиите – да остави своя личен отпечатък“, убедена е Радева.

От своя страна, освен възможност за развитие, работата с иновативни технологии и гъвкавото работно време, компанията е изградила сплотен екип на локално ниво и предлага възможност за среща с различни култури и хора от другия край на света, които споделят еднакви интереси. Подобна възможност самата Ина открива във Facebook for Business, инструмент, до който всички служители в компанията имат достъп. В него се открояват най-различни групи по интереси, забавни инициативи и състезания, които разнообразяват живота в компанията и дават поле за изява на всякакъв тип хобита, интереси и допълнителни занимания на нейните служители. Ина споделя любовта си към фотографията със свои колеги любители от цял свят. В групата за фотографи тя обменя опит със свои колеги, запознава се с техните творби и вижда света през техния поглед.

Глобалната ИТ компания UST приоритизира развитието на своите служители, като им осигурява достъп до нови технологии и работа по международни проекти за компании, които са лидери в Европа или в световен мащаб. Водещи принципи в отношенията на UST със своите служители са човечността, смирението и почтеността.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *