Най-полезните технологични устройства, с които да практикувате занимания на открито

Във времена на бавно отминаваща пандемия, напрегната международна обстановка и непрекъснато нарастваща инфлация едно от малкото удоволствия, които остават на средностатистическия човек, е практикуването на хобита или спортове на открито. Дейности като лов, риболов, планинско катерене или просто посещаване на екопътеки процъфтяват, а ето и няколко предложения от света на техниката и технологиите, които да ги направят още по-приятни, пълноценни и незабравими.

GPS устройство

Картите и компасите са чудесни приспособления още от древността, но за щастие на съвременния човек вече не се налага да разчита на тях, за да се ориентира в непозната обстановка. Едно простичко устройство с инсталирано GPS приложение е напълно достатъчно, за да знаете точното си местоположение във всеки един момент. За предпочитане е да има офлайн и онлайн вариант, за да сте сигурни, че ще сработи при каквито и да е обстоятелства.

Смарт часовник

Умните часовници са популярен аксесоар в ежедневието на хората, който излиза на още по-преден план, когато става въпрос за дейности на открито. Във всеки един момент той може да ни даде безценна информация за основни показатели като интензивност на физическото натоварване, сърдечна честота, ниво на кислород в кръвта и други. Интелигентният часовник осигурява възможност да проверявате своевременно известията си бързо и лесно, докато сте ангажирани с хобито си, така че не е нужно да се притеснявате, че ще пропуснете нито едно важно съобщение.

Челник

Челникът е функционален, лек, аеродинамичен фенер, който може да се прикрепя на главата на носещия го, така че да остави капацитета на двете ръце свободни. Подходящ е за лов, риболов, планина, къмпингуване, бягане, ориентиране и още безброй подобни дейности, които изискват прецизност, добра видимост или просто включват нощен елемент. Допълнителният плюс е, че можете да го ползвате за съвсем ежедневни неща като домашни ремонти или разчистване на мазето.

Мобилен хотспот

Поддържането на връзка с Интернет е важна дори когато къмпингувате на открито. Поради тази причина ви съветваме да помислите за хотспот, с други думи – възможността да ползвате Интернет чрез мобилното си устройство през мобилния си план, където и да се намирате. За предпочитане е да изберете такъв, който предлага опция за свързване към лаптоп с помощта на външен кабел cat6, поддържащ честотна лента от над 550 Mhz.

Соларна батерия или зарядно устройство

Всички технологични устройства, които разглеждаме, съвсем резонно имат нужда от енергия, за да работят. Някои от тях се зареждат единствено с помощта на стандартна батерия, но други са една идея по-гъвкави и позволяват дейността да се извърши и с алтернативни източници на енергия като фотоволтаиците. Затова, оборудвайте се с малък преносим солар, за да сте сигурни, че ще имате захранване независимо от наличието на зарядна станция в местността около вас.

Смарт бутилка за вода и/или преносими филтри за вода

Не на последно място трябва да имаме предвид, че не можем да разчитаме на наличието на постоянен или качествен воден източник, докато сме на открито, затова е редно да вземем нещата в собствените си ръце. Най-добрите варианти са два.

Не само часовниците и телефоните стават “по-умни”, и бутилките за вода са един чудесен пример в подкрепа на тенденцията. Смарт устройство от този тип измерва активно колко често пълните бутилката и пиете от нея в хода на деня. По този начин можете да следите внимателно колко сте хидратирани и какво количество течност ви остава до следващия предполагаем водоизточник.

Друга алтернатива, ако планирате да се заседите на едно място за по-дълго време, са водните филтри. Те са един от начините да пречистите вода с неясен произход и характеристики, правейки я годна за пиене. Съществуват и други техники като преваряване на вода, но те отнемат много време и енергийни запаси, които също са ограничени в природни условия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *