Трилър сериала „Шпионин сред приятели“ с премиера в HBO Max

Лимитираният сериал Шпионин сред приятели, базиран на бестселъра на Бен Макинтайър, е в HBO Max. Главните роли в криминалната история са поверени на носителя на Златен глобус и Еми, Деймиън Луис (Братя по оръжие, Милиарди на HBO) и носителя на награда Emmy, Гай Пиърс (Мер от Ийсттаун).

Сериалът е продуциран в Обединеното кралство в сътрудничество между Sony Pictures Television, ITV Studios и Veritas Entertainment Group. Деймиън Люис изпълнителен продуцент чрез продуцентската си компания Ginger Biscuit Entertainment. Епизодите са заснето в Лондон и Румъния, като последните снимки са през пролетта на 2022 г. Локации в Букурещ пресъздават сцени от Бейрут, Москва, Виена и Берлин.

Поредицата от шест епизода драматизира истинската история на Никълъс Елиът (Деймиън Люис) и Ким Филби (Гай Пиърс), двама британски шпиони и приятели за цял живот. Филби беше най-известният британски дезертьор и съветски двоен агент в историята. Това е история за интимно двуличие, за лоялност, доверие и предателство. Дълбоко личното предателство на Филби, разкрито в разгара на Студената война, доведе до изкормването на британското и американското разузнаване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *