Microsoft добавя изкуствен интелект в търсачка Bing и браузъра Edge

Microsoft стартира изцяло нова, базирана на изкуствен интелект търсачка Bing и браузър Edge, които са вече налични в ограничен предварителен преглед на Bing.com. Засега само от компютри, но скоро и през мобилни устройства и за по-голям кръг потребители.

Налични са над 10 милиарда заявки за търсене на ден, но според изчисления на Microsoft половината от тях остават без отговор. Това е така, защото хората използват търсенето, за да правят неща, за които то първоначално не е предназначено.

Компанията обединява търсенето, сърфирането в мрежата и чата в едно цялостно изживяване, към което можете да се обърнете от всяка една точка в мрежата. При търсене се предоставят по-подходящи резултати за обикновени неща като спортни резултати, цени на акции и време, като с помощта на новата странична лента, можете да получите по-изчерпателни отговори, ако желаете.

Bing преглежда всички резултати в мрежата, за да намери и обобщи отговора, който търсите. Можете да получите подробни инструкции например за това с какъв друг продукт можете да замените яйцата в тортата, която точно в този момент приготвяте.

За по-сложни търсения – например планиране на подробен маршрут или проучване за това, какъв телевизор да си купите – новият Bing предлага и нов интерактивен чат. Bing може да ви помогне с написването на имейл, създаването на 5-дневен маршрут за ваканция на Хаваите или контактите за резервация, подготовка за интервю за работа или създаването на викторина.

Edge има нови възможности, базирани на изкуствен интелект и нов външен вид с две нови функционалности – чат и създаване на съдържание. Със страничната лента на Edge можете да изискате резюме на дълъг финансов отчет, за да получите основните изводи – и след това да използвате функцията за чат, за да поискате сравнение с финансовите отчети на конкурентна компания и да съберете резултатите автоматично в таблица.

Новото изживяване в Bing е кулминацията на технически пробиви, основно с OpenAI модел от следващо поколение, който е по-мощен от ChatGPT и е адаптиран специално за търсене. Моделът Microsoft Prometheus предоставя по-подходящи, навременни и целенасочени резултати, при това с повишена безопасност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *