Huawei улеснява инсталирането на приложения на Google през AppGallery

Магазинът за приложения AppGallery, който е в основата на смартфоните Huawei, става още по-полезен за потребителите. След като преди време от компанията добавиха възможност за търсене, инсталиране и обновление на приложения и от други източници през него, сега той се сдоби с още по-удобна добавка.

Става дума за инсталиране на някои приложения на Google и такива, които изискват услугите на компанията (GMS), за да функционират безпроблемно. Всичко това е възможно с интеграцията на решение наречено Gbox, което е приложение на трета страна и създава виртуална среда, без да натоварва излишно телефона. След това не премахвайте Gbox (новата зелена иконка) от телефона си.

Най-доброто е, че инсталацията на приложения вече става директно през AppGallery, като при първия път, в който инсталирате приложение, например YouTube ще се изиска инсталиране на Gbox, а в последствие и позволяване на съответните права за достъп до телефона.

Списъкът с приложения, които са част от решението към момента включва: Google Maps, Google, Google translate, Google One, Youtube, Google Docs, Google News, Disney+, Amazon Prime Video, Google Slides, Google Sheets, Google Earth, Youtube Music, Google Photos, Discord, Duolingo, Google Drive, HBO Max, Google Classroom. Най-новите попълнения са Microsoft OneDrive, Dropbox и Airbnb.

За приложенията на Google можете да използвате профила си и съответно да синхронизирате данните. При другите получавате пълната очаквана функционалност. Gbox позволява и лесното обновление на приложенията. Надяваме се, а и очакваме, списъкът с приложения да бъде разширен значително през идните месеци, което ще направи решението още по-полезно.

Засега успях да изпробвам инсталирани по този начин приложения, като Google Maps, YouTube, OneDrive, Photos и DuoLingo. В Maps имате всички запазени локации, в YouTube е налична цялата ви галерия със запазени клипове и опция за реакция и коментари. Чрез OneDrive разполагате с бърз достъп до файловете си в съответното облачно пространство, а подобна функционалност имате и с Photos, ако използвате тази услуга.

Безпроблемно функционират и стрийминг услугите HBO Max и Disney+, давайки възможност да се насладите на разнообразното съдържание от сериали и филми. Всички изброени приложения изпробвах на актуалния флагман на компанията – Mate 50 Pro. Друга възможност, която предоставя Gbox е и клонирането на някои вече инсталирани приложения, за да можете да се възползвате от пълните им функционалности.

Новите възможности правят работата със смартфоните Huawei по-лесна и по-приятна, като определено спестява излишното търсене на решения за инсталиране на някои приложения. На фона на това, основното подобрение е, че всички тези приложения могат директно да бъдат открити в AppGallery. Това означава, че и директно ще се актуализират там. Така вече само влизате в магазина, търсите и инсталирате, без да се затруднявате с други методи.

Ако вече използвате другото популярно решение, Gspace, е препоръчително да преминете към Gbox, тъй като така ще намалите натоварването на телефона, ще удължите издръжливостта на батерията и ще получите по-бърз достъп до приложенията. Освен това те се стартират значително по-бързо.

Междувременно всички приложения в AppGallery са тествани от Huawei, за да се подсигури сигурността и нормалното им функциониране. Платформата предлага и пълен цикъл от защита на системата, включително чрез верификация на разработчиците и процес за преглед на приложенията и защита при инсталация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *