Три нови смартфона Nokia – G22, C22 и C32

HMD Global представи три нови смартфона с марката Nokia, G22, C32 и C22 в навечерието и по време на Мобилния конгрес в Барселона. И трите модела предлагат до три дни издръжливост на батерията с един заряд, а Nokia G22 е първият смартфон от G-серията с възможност за сервизиране в домашни условия с комплекти от iFixit.

Финландската компания обяви и началото по пътя към превръщането си в първия голям световен доставчик на смартфони, който въвежда производство в Европа. Първоначално се предвижда започването на производство на 5G продукти насочени към бизнеса, но след това и на потребителски устройства, включително смартфони.

Nokia G22

Новият смартфон от G-серията идва със заден капак от 100% рециклирана пластмаса, а батерията предлага до 800 цикъла на зареждане, след които продължава да поддържа 80% от първоначалния си капацитет. Устройството ще получава актуализации на Android за период от 2 години, на сигурността за 3 г., както и удължена, тригодишна гаранция без допълнителни разходи. В кутията на усторйството в България ще бъде включен и силиконов кейс от 100% рециклирани материали.

Nokia G22 е първият смартфон Nokia, проектиран да позволява бърза и лесна самостоятелна поправка, без да се налага да бъде оставян в сервиза. HMD Global си партнира с iFixit, за да осигури опцията при необходимост клиентите да получат на достъпни цени ръководства за ремонт и резервни части за подмяна на повреден дисплей, огънат порт за зареждане и изтощена батерия.

Той предлага 6.5-инчов HD+ екран с честота 90 херца и 8MP селфи камера. Заложено е на чипсет Unisoc T606, 4GB RAM, 64/128GB разширяема памет и батерия с капацитет 5000 mAh. Основната камера включва 50MP сензор, 2MP за макро снимки и 2MP за боке ефекти. Освен това има поставен отстрани четец на отпечатъци, жак за слушалки и идва с Android 12.

Nokia G22 ще бъде наличен в България в конфигурация 4/128 GB на препоръчителна цена 369 лева.

Nokia C32

Устройството е с дизайн с покритие от закалено стъкло и прави странични стени. Основната камера е двойна с 50MP главен сензор и 2MP за макро кадри. Тук екранът е 6.5-инчов с HD+ резолюция и има 8MP селфи сензор. В софтуерно отношение Nokia C32 идва с Android 13. Моделът работи с 3/4GB RAM и опция за разширяване чрез виртуална, като има и 64/128GB разширяема памет за файлове.

Батерията е с капацитет 5000 mAh, наличен е поставен отстрани на корпуса четец на отпечатъци, жак за слушалки и сертификация IP52. Подобно на останалите нови модели, и тук откриваме технология с изкуствен интелект за подобряване на снимките в нощни условия. Nokia C32 ще бъде наличен в България в конфигурация 4/64 GB на препоръчителна цена 289 лева.

Nokia C22

Nokia C22 има здрав корпус като това е проверено с поредица от тестове за свободно падане. Моделът също така предлага защита от водни капки и прах IP52, закалено 2,5D стъкло на дисплея и твърдо метално шаси, поместено в здрава поликарбонатна конструкция. Той идва с Android 13 (Go edition), както и 6.5-инчов HD+ екран и капковиден прорез за 8MP селфи камера. Основната му камера е двойна с 13MP сензор и 2MP за макро.

Освен това има 5000 mAh батерия и поставен отзад на корпуса четец на отпечатъци. Заложено е на 2/3GB RAM с възможност за разширяване с виртуална с още 2GB, както и 64GB разширяема памет за файлове. Nokia C22 ще бъде наличен в България в конфигурация 2/64 GB на препоръчителна цена 249 лева.

One thought on “Три нови смартфона Nokia – G22, C22 и C32

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *