Viber с опция за пестене на памет в приложението

Viber въвежда нова функция за управление на хранилището на приложението. С нейна помощ потребителите ще могат да поемат контрол върху своето хранилище и да освобождават пространство, когато имат нужда от това.

Това е добра новина за потребителите с устройства с ограничена памет. Според статистиката GlobalStats приблизително 40% от потребителите на мобилни устройства и таблети на Android използват версия 11.0 или по-стара, което означава, че значителен брой хора страдат от недостатъчно място за съхранение.

Новата функционалност позволява почистване на кеш файловете от цялото Viber приложение или избиране на кои файлове от кой чатове да бъдат премахнати. По този начин потребителите ще имат възможност да следят колко памет заема Viber приложението на устройството им, а също и какво е общото им място за съхранение, колко пространство им остава и колко е голям всеки отделен чат.

Можете сами да изберете кои файлове от кой чат да изтриете. Това могат да бъдат видеа, снимки или файлове, без това да засегне информацията от другите чатове. Ако вече сте свалили файловете на телефона или таблета си, те ще си останат там и няма да бъдат засегнати от чистенето на файлове от приложението.

Повече информация как да управлявате Viber хранилището можете да прочетете тук! За iOS функцията ще бъде достъпна за версии 19.3.0 и по-нови, а за Android – 19.4 и по-нови. Функцията е достъпна само за мобилни устройства.

One thought on “Viber с опция за пестене на памет в приложението

 • март 20, 2023 at 11:20 am
  Permalink

  Прекрасна идея!
  Но версия 19 – това за Вайбър ли се отнася?
  Не съм сигурна,че знам при мен коя е?!
  Бъдете живи и здрави!

  Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *