Смартфоните TECNO скоро и в България

Доста е вероятно досега да не сте чували за производителя на смартфони TECNO, но това ще се промени съвсем скоро, тъй като компанията планира официално навлизане и на пазара в България през идните месеци. Това потвърдиха представители на TECNO.

За съжаление най-вероятно в България първо ще са налични модели от средния и нисък клас, а не от серията PHANTOM, която включва по-интересните устройства. В този ред на мисли, по време на Мобилния конгрес в Барселона, TECNO представа и новия си сгъваем модел, PHANTOM V Fold.

Той е с хоризонтално сгъване по подобие на линията Galaxy Z Fold, но се отличава с наличието на два LTPO екрана с адаптивна честота 10-120Hz. Външният екран е 6.42-инчов, а основният, 7.85-инчов със съотношение 8:7 и леко видима гънка.

Основният дисплей използва сгъваем механизъм собствена разработка на компанията с капковиден тип сгъване на панела за ограничаване видимата гънка. Според TECNO устройството може да издържи на до 200 000 сгъвания.

Добавена е и интересна тройна основна камера с 50MP Super Night 1/1.3“ сензор с бленда f/1.85. Освен него има още 50MP сензор с телефото обектив за 2-кратен зуум и 13MP с ултраширокоъгълен обектив.

В софтуерно отношение е заложено на HiOS13 Fold, която е базирана на Android 13, и е специфично преработена за нуждите на сгъваемия смартфон. Иначе моделът използва флагманския чипсет Dimensity 9000+, постигайки 1,023,478 точки в бенчмарка на AnTuTu. Заложено е на батерия с капацитет 5000 mAh и бързо зареждане до 45W.

Устройството ще влезе в продажба през второто тримесечие с цени от 1100 долара за 12GB + 256GB и 1220 долара за 512GB.

One thought on “Смартфоните TECNO скоро и в България

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *