Yettel пусна в продажба смарт часовник Huawei с измерване на кръвно налягане

Yettel стартира продажбите на смарт часовника HUAWEI Watch D с първата за бранда функция за измерване на кръвно налягане чрез иновативна надуваема каишка. Часовникът пристига с широк арсенал от технологични решения, които отнасят мониторинга на здравния статус на следващо ниво с прецизно наблюдение на физическите показатели и проактивно адресиране на потенциални здравни проблеми.

Отличителната функция на модела стъпва върху сложни компоненти за кръвно налягане, като високопрецизен сензор за налягане, иновативна микровъздушна помпа и въздушна възглавница, в изключително компактна форма. 2.5D извитото стъкло е допълнено от издръжлива рамка от алуминиева сплав с два удобни бутона. Макромолекулярната еластична каишка, която се надува с ергономична дъга, и закопчалката тип „пеперуда“ са проектирани да останат стабилни по време на надуване, за да подобрят прецизността на отчитанията.

Патентованият алгоритъм на HUAWEI за кръвно налягане TruBPTM прави смарт часовника чувствителен към индивидуалните нужди на носещия го и осигурява интелигентна помощ при замерване, като установява неправилна стойка на тялото. HUAWEI Watch D позволява задаване на персонализирани планове за измерване, въз основа на които часовникът изпраща напомняния за кръвното налягане в планирани моменти, като например събуждане и лягане.

Моделът прави ЕКГ анализ, мониторинг на сърдечния ритъм и на нивото на кислород в кръвта (SpO2). Предлага прогнозиране на менструалния цикъл, режим на хранене, следи нива на стрес, температура на кожата и разполага с над 70 спортни режима. Оборудване е с GPS и NPC и дори с интелигентен гласов асистент, с който потребителят може лесно да управлява възпроизвеждането на музика, да сложи нова аларма или да поиска информация за прогнозата за времето.

Часовникът разполага с технологията на HUAWEI за проследяване на качеството на съня TruSleep, безжично зареждане, интелигентна връзка със смартфон и е съвместим с iOS и Android. Има стилен дизайн, устойчив е на надраскване и износване, а управлението е изключително лесно благодарение на големия 1.64“ AMOLED екран. Традиционно за часовниците на марката и тук можем да намерим дългия живот на батерията, който достига до 7 дни с едно зареждане и до 6 измервания на кръвно на ден.

Неизменна част от работата на HUAWEI Watch D е и приложението HUAWEI Health. То предоставя план за управление на здравето и кръвното налягане, който помага на потребителите да развият рутина в упражненията, диетата, съня, контрола на теглото и стреса. Приложението дава възможност за споделяне на здравни данни между членовете на семейството, така че да насърчи и улесни грижата за най-близките.

HUAWEI Watch D вече може да бъде намерен в цялата търговска мрежа на Yettel и в онлайн магазина на оператора за 799,99 лв. в брой или на изплащане за 36,99 лв. за 24 месеца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *