А1 въвежда виртуален асистент за обслужване с AI

А1 предлага още един начин, по който клиентите могат да се свържат с представител на компанията и да получат информация и съдействие – АВА (А1 Виртуален Асистент). Чатботът обслужва неограничен брой хора едновременно и по различни теми, без това да води до изчакване.

Благодарение на технологии с изкуствен интелект (AI), АВА се обучава и подобрява чрез реални примери от разговорите с потребителите. Тя общува с клиентите на български език, а речниковият ѝ запас надвишава 15 000 думи.

На този етап виртуалният асистент съдейства незабавно с отговори по често повтарящи се запитвания и проблеми. Сред топ темите, по които АВА може да помага, са роуминг съвети и препоръка за подходящ план при пътуване, технически въпроси и затруднения с мобилни и фиксирани услуги, информация за договори, текущи сметки, начини на плащане, лимити и кодове за оторизация, както и въпроси, свързани с достъпа до Моят А1.

Чатботът има познания и за всички продукти и услуги от А1, предлагани на частни клиенти, включително A1 Xplore TV Go, Net box, застраховки, А1 клуб, A1 Wallet, Musicall, e-винетки, е-билет за градски транспорт, PUK код и други. За по-комплексни запитвания и проверки АВА пренасочва разговора към чат с дежурен сътрудник.

Виртуалният асистент обслужва над 1500 клиента дневно и броят се удвоява на всеки няколко месеца. Потребителите могат да се свържат с АВА, като кликнат върху иконата в долния десен ъгъл на продуктовата страница на A1.bg и А1 Помощник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *