realme въвежда опция като Dynamic Island в новия си модел C55

Една от интересните нови добавки в Pro моделите от серията iPhone 14 е Dynamic Island. Тя придава повече функционалност на зоната около селфи камерата, като чрез визуални ефекти се показва разнообразна информация от приложения. Въпрос на време беше подобно решение да се появи и при Android.

Сега това е факт с бюджетното попълнение на realme C55. Смартфонът, който дебютира в Индонезия, се очаква да достигне и до Европа. Той включва функционалност наречена Mini Capsule, която използва зоната около отвора за селфи камерата за показване на данни за батерията при зареждане, а скоро още дневните стъпки на потребителите и други. Разбира се тук опцията е доста по-ограничена спрямо Dynamic Island, но е добра първа стъпка.

realme C55 използва 12nm чипсет MediaTek Helio G88, който е комбиниран с 6GB/8GB LPDDR4X RAM и 128GB/256GB памет за файлове с опция за разширяване чрез памет карта. Екранът е 6.72“ с резолюция Full HD+, яркост до 680 нита и 8MP селфи камера в отвор. Основната камера включва 64MP главен сензор, а батерията с капацитет 5000 mAh се зарежда при 33W.

Телефонът има още 3.5 мм жак, Android 13 с realme UI 4.0 и Bluetooth 5.2. Добавен е и поставен отстрани на корпуса четец на отпечатъци. В Индонезия моделът дебютира в цветовите опции Sunshower и Rainy Night.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *