Флагманът vivo X90 Pro достига и до България

Най-новият флагман на vivo – X90 Pro идва на българския пазар. Смартфонът създаден в партньорство между vivo и ZEISS се отличава с изключителни фотографски възможности. Той е наличен у нас в Технополис с цена 2100 лв.

Припомняме, че моделът използва чипсет Dimensity 9200. Смартфонът е снабден с 12 GB LPDDR5X и 256 GB UFS 4.0 памет, подсилена с vivo Extended RAM, която добавя допълнителни 8 GB виртуална памет, и UFS Deep Defragmentation.

Заложено е и на 6.78” 10-битов AMOLED екран с опресняване до 120Hz и резолюция 1260p. Има също така поддръжка за бързо зареждане до 120 вата при батерия с резолюция от 4870 mAh. Устройството предлага два режима на зареждане: бързо зареждане и балансиран режим. В режим на бързо зареждане X90 Pro може да се зареди до 50% за 8 минути и 10 секунди. Балансираният режим е идеален за ежедневно зареждане, отнема само 29 минути, за да зареди батерията до 100%. Освен това телефонът има 24-измерна защита и TÜV Rheinland Safe Fast-Charge System Certification, гарантиращ безопасност при зареждане.

Телефонът включва камера създадена в партньорство с Zeiss и използва vivo V2 ISP. vivo X90 Pro залага на 50MP 1“ сензор Sony IMX989, а освен него има още 50MP с телефото оптика и 12MP с ултраширокоъгълен обектив.

В сравнение с други устройства с такъв сензор, 50-мегапикселовият обектив има голяма бленда f/1,75 и 3,2 μm, конфигурация 4-в-1, което позволява по-голям прием на светлина на пиксел – това води до по-ясна картина и по-ярки изображения. Фоточувствителната зона на сензора е увеличена със 77% в сравнение с миналогодишния флагман – vivo X80 Pro, с повишение на капацитета за поглъщане на светлина до 43%.

Следваща по ред е 50-мегапикселовата портретна камера с нейната 50-милиметрова конфигурация с фиксиран фокус. Зад обектива се намира сензор IMX758, постигащ бленда f/1,6, позволяваща заснемането на фини детайлни портрети, дори при условия на слаба осветеност. Надграждайки високо оценените портретни функции на своя предшественик, новото устройство идва и с подобрено качество на портретната камера.

Триото камери е завършено от 108-градусова широкоъгълна камера с 12-мегапикселов сензор Sony IMX663 и бленда f/2,0.

Новият vivo X90 Pro се радва не само на подобрени сензори, но и на персонализиран чип за изображения, наречен vivo V2. Той разполага с вътрешно разработени AI алгоритми, както и с оптика ZEISS с T* покритие за допълнително подобряване на възможностите за нощна фотография.

Zero-Shutter-Lag Motion Snapshot на vivo и ZEISS пък прави улавянето на движение по-лесно от всякога. Закъснението от нула секунди означава, че това, което потребителите виждат пред себе си, е това, което получават в ключови моменти, дори при слаба осветеност. В режимите Sports и Night Sports, комбинацията от високоскоростен затвор и алгоритъм за откриване на движение може незабавно да замрази кадрите, като поддържа ясно всеки бързодвижещ се обект.

Новият X90 Pro идва с дизайн, вдъхновен от спиралата на Фибоначи, а трите задни камери са интегрирани в едно „Голямо око“, за да се създаде цялостен и завършен външен вид. Покрита с Corning Gorilla Glass, общата твърдост на стъклената леща достига 6 по скалата на Моос, което осигурява допълнителна здравина и устойчивост на изпускане и надраскване.

Дисплеят на смартфона е снабден с най-новото защитно стъкло SCHOTT Xensation Up. Това химически подсилено литиево-алумосиликатно стъкло позволява на устройството да поддържа елегантна извивка на дисплея и осигурява висока устойчивост. Според определени тестове Xensation Up може да издържи на падане от двойно по-голяма височина спрямо конвенционалното алуминосиликатно (AS) стъкло.

X90 Pro се предлага в цвета Legend Black. Гърбът е покрит с мека на допир веган кожа, която е изключително издръжлива и устойчива на петна. Смартфонът има рейтинг IP68 за устойчивост на вода и прах.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *