Acronis подобрява своите предложения за сигурност с технологията Intel TDT

Acronis обяви усъвършенстването на своите системи за киберпревенция срещу безфайлови атаки чрез използването на технологията Intel Threat Detection Technology (Intel TDT). Това засилва ролята на интегрираните графични процесори (GPU) на Intel за освобождаване на централните процесори (CPU) от дейностите по сканиране на паметта.

Изследователите на Acronis станаха свидетели на нови типове зловреден код и нови вектори на атака към предприятията като полиморфни зловредни системи и безфайлови атаки. Много от заплахите използват подхода „само-в-паметта“, който може да е много труден за засичане. Технологията Intel TDT позволява на решенията за киберсигурност на Acronis да освободят изчислителни ресурси при сканиране на твърдите дискове и паметта, което води до подобрена производителност на системата. Изследователите на Acronis установиха, че като сканира всички процеси в системната памет на поддържаните CPU, технологията Intel TDT намалява натоварването на процесорите 2,4 пъти, като ги освобождава от тази работа и я пренасочва към интегрираните GPU. Решението на Acronis комбинира цялостна киберзащита на база единен агент с Intel TDT.

Това подобрение води до по-ниско натоварване на процесорите, което позволява по-голям изчислителен капацитет да бъде на разположение за продуктивна работа и за офис-софтуер, използван от крайните потребители, като в същото време операциите по сигурност, изискващи голям изчислителен ресурс, се изпълняват в интегрираните Intel GPU. Иновацията на Intel TDT ще бъде достъпна чрез решенията Acronis Cyber Protect Cloud, Acronis Cyber Protect, както и Acronis Cyber Protect Home Office.

Внедрявайки интегрирано решение като Acronis Cyber Protect Cloud, организациите могат да намалят времето, което екипите по сигурността прекарват в различни оперативни дейности, да понижат разходите за тренинг и да редуцират сложността в своите ИТ платформи, като намалят броя на инструментите, които управляват, и в крайна сметка насърчат бизнес-растежа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *