Проучване на Viber разкрива защо потребителите харесват функцията Бизнес чатове

През януари Viber стартира Бизнес чатове – специална папка, която се намира в горната част на основния чат екран. В нея могат да бъдат намерени всички съобщения от компании с верифицирани профили.

Преди нейния старт обаче от компанията са направили и проучване сред потребителите, за да разберат отношението им към бизнес комуникацията в платформата. Резултатите показват, че 39% от запитаните в Централна и Източна Европа получават съобщения от компании ежедневно, а 41% биха ги прочели през първия ден от получаването.

В световен мащаб миналата година потребителите на Viber са получили 73% повече бизнес съобщения за транзакции (актуализации на плащания, потвърждения на поръчки и напомняния за срещи), отколкото през 2021 г. Броят съобщения, които представляват разговори в реално време между компании и потребители, в които потребителите задават въпроси, получават съвети за продукти или следпродажбена поддръжка и споделят обратна връзка, се е увеличил със 17%. Ръст от 11% има и при промоционалните бизнес съобщения, като специални оферти, отстъпки и ваучери.

69% от участниците в първоначалното проучване в Централна и Източна Европа са с положителна нагласа спрямо Бизнес чатовете, а повече от 55% искат да получават съобщения там. Средната честота на отваряне на промоционалните съобщения е над 6% в сравнение със средата нa февруари – средата на март миналата година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *