Премиум часовникът Huawei Watch Ultimate вече е в България

От днес (3 април 2023 г.) новият премиум смарт часовник Huawei Watch Ultimate е наличен в редица европейски държави, включително и България. Версията Expedition Black може да се закупи от A1, Yettel, Vivacom, Технополис, Зора и партньорите на дистрибутора Поликомп на препоръчителна цена от 1499 лв. В комплект има и второ по-дълго рамо на каишката, предназначено за носене на часовника върху екипировка.

Ultimate Voyage Blue с титаниева верижка също ще бъде наличен съвсем скоро в A1, Yettel, Vivacom, Технополис, Зора и партньорите на дистрибутора Поликомп на препоръчителна цена от 1799 лв. В неговия комплект има втора синя каишка от нитрогениран каучук, също с допълнително удължено рамо.

Watch Ultimate идва с корпус от иновативен, базиран на цирконий аморфен метал. Той има уникални характеристики и е 4.5 пъти по-здрав и 2.5 пъти по-твърд от неръждаемата стомана. Така е устойчив на деформации в резултат на високи температури, като същевременно има метален блясък.

Huawei Watch Ultimate се предлага в два варианта: Ultimate Voyage Blue и Ultimate Expedition Black. Първият е със син пръстен от нано-керамика, а Expedition Black е с леко обсидианово тяло, излято от монолитен пръстен от нано-керамика с тахиметър.

Ексклузивните циферблати Voyage Blue и Expedition Black показват времето в 24 основни града, съответно в 24 часови пояса. Има богат избор на различни циферблати, някои от които са с фокус върху премиум дизайна, а други – върху функционалността.

Заложено е на голям AMOLED екран, покрит със сапфир-кристал с висока здравина, изцяло ламиниран и устойчив на износване. Верижката на Voyage Blue е изработена от твърда титаниева сплав, с двойно по-висока издържливост от тази на неръждаемата стомана и същевременно много по-лека. И двата варианта на модела идват и с каишка от уникалния материал хидрогениран каучук – Hydrogenated Nitrile Rubber (HNBR).

Watch Ultimate има три бутона, 3D Rotating Crown, Function и Assist, всеки от които изпълнява различни задачи.

Моделът има 100 метра водоустойчивост при гмуркане, притежавайки и аудио възможности. Патентован дизайн за водоустойчивост, състоящ се от 16 водоустойчиви структури, които му позволяват да издържа на екстремното налягане при дълбочинно гмуркане. Часовникът покрива стандарта ISO 22810 за водоустойчивост и EN13319 за оборудване за гмуркане. Той може да издържа 24 часа, потопен на дълбочина от 100 метра.

Новият Expedition Mode е създаден специално за авантюристите, които се впускат в сценарии като офроуд в пустинята, къмпингуване и туристически преходи. Двойно-честотна система за позициониране, базирана на пет сателита, поддържа показване на професионални данни за активности на открито, измерване на кислородното насищане на кръвта, различни инструменти, свързани с активността и други. Часовникът записва коректно траекторията на активността с ключови точки от нея и поддържа точна навигация по тях при връщане до отправната точка.

Налични са още възможности за ЕКГ анализ, известяване за нарушения в сърдечния ритъм, скрийнинг за риска от атеросклероза, целодневно следене на кислородното насищане на кръвта, проследяване на качеството на съня и мониторинг на стреса.

Той идва още с живот на батерията до две седмици и поддръжка на бързо зареждане. При изчерпване на батерията новата система за безжично бързо зареждане може да я зареди напълно за 60 минути, а само 10 минути ще й дадат 25% от капацитета.

Поддържа се още Bluetooth обаждания, бързи отговори, възпроизвеждане на музика, напомняния и съвместимост с Android и iOS. За Android смартфони, различни от Huawei, първо изтеглете AppGallery и оттам приложението Health.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *